Berlingske Business

Danske Bank nedjusterer med en milliard

Danske Bank
Foto:

Danske Bank overrasker med stærke tal for andet kvartal, men sænker alligevel forventningerne til årets resultat med en milliard kroner.

Andet kvartal har været bedre end ventet for Danmarks største bank, men ser sig alligevel nødt til at sænke forventningerne til hele året.

Den tidligere udmelding fra Danske Bank var et årsresultat mellem 7,5 og 10 milliarder kroner. Nu ventes i stedet, at det lander mellem 6,5 og ni milliarder kroner.

»New Standards-strategien er bare seks måneder gammel. Der er tale om en gennemgribende forandring, som det tager tid at gennemføre, men vi er på rette vej og ser allerede gode fremskridt. Det er tilfredsstillende, at nedskrivningerne er faldet til det laveste niveau siden andet kvartal 2008, og vi har styr på omkostningerne samtidig med, at vi investerer i udvikling af nye produkter, opkvalificering af vores medarbejdere og forenkling af vores processer. Resultatet er en væsentlig forbedring i forhold til samme periode 2012 og er et vigtigt skridt frem mod 2015. Men de vanskelige makroøkonomiske vilkår med lave renter kombineret med uroen på finansmarkederne i juni betyder, at vi justerer vores forventning til årets resultat,« skriver ordførende direktør Eivind Kolding i regnskabsmeddelelsen.

Banken overgår ellers markedets forventninger til handelsindtægterne, der lander på 2,2 milliarder kroner i andet kvartal mod forventet 2 milliarder kroner - en stigning på 379 millioner i første kvartal.

Nettoresultatet bliver på 2,2 milliarder kroner i andet kvartal - pænt over forventningen på 1,8 milliarder kroner.

Også nedskrivningerne overrasker positivt. Markedet havde forventet, at ville ligge fladt i forhold til første kvartal, men Danske Bank skærer faktisk en halv milliard af, så nedskrivningerne lander på 924 millioner kroner.

Danske Bank henter 5,5 milliarder kroner i nettorenteindtægter i andet kvartal, kun en spids højere end i årets første tre måneder, mens gebyrindtægterne falder fra 2,3 til 2,2 milliarder kroner. Bankens samlede udlån falder med 47 milliarder kroner fra første til andet kvartal, hvor det var på samlet 1.589 milliarder kroner.

Danske Bank har været i stormvejr i første halvår blandt andet på grund af indførelsen af et gebyr for at være kunde i banken og erkender, at dens image kunne være bedre.

Overskuddet i Personal Banking, som er afdelingen for netop privatkunderne, falder i andet kvartal til 532 millioner kroner fra 568 millioner kroner i første kvartal. Baggrunden er især engangsomkostninger og IT-investeringer blandt andet lancering af mobilbetalingstjenesten MobilePay.

»Det er tilfredsstillende, at initiativerne i forbindelse med vores New Standards-strategi er begyndt at udmønte sig i positive økonomiske resultater. Samtidig erkender vi, at der er langt igen, før vi når vores økonomiske mål. Vores nye kundeprogram giver os imidlertid et godt grundlag for at skabe langsigtet værdi for både kunder og aktionærer,« skriver banken som forventer et styrket image fremover.

Danske Banks irske hovedpine gør lidt mindre ondt i andet kvartal. Resultatet i afviklingsporteføljen er på 260 millioner kroner før skat mod 549 millioner kroner i første kvartal, mens nedskrivningerne reduceres til 216 millioner kroner mod 550 millioner kroner i første kvartal.
                      

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen