Berlingske Business

Danske Bank nærmer sig nordisk top

Thomas Borgen
Danske Banks topchef Thomas Borgen har i dag præsenteret regnskab for årets tredje kvartal. Foto:

Danmarks største bank, Danske Bank, kravler stille og roligt ud af finanskrisens skygge. Banken nærmer sig nu den nordiske bankelite.

Danske Bank skal være blandt de tre førende banker i Norden.

Sådan lyder det erklærede mål fra Thomas Borgen, Danske Banks norske topchef, der nu i to år har stået i spidsen for Danmarks største bank.

Torsdag morgen offentliggjorde Danske Bank sit kvartalsregnskab for årets tredje kvartal, og til trods for et skuffende regnskab, så bekræfter tallene, at Danske Bank fortsat nærmer sig toppen i Norden målt på, hvor succesfuldt banken forrenter sin egenkapital. Altså hvor stort et afkast banken leverer til sine aktionærer.

Kvartalsregnskab fra Danske Bank

»Der er ingen grund til, at vi ikke skulle nå vores mål. Danske Bank bevæger sig klart og tydeligt i den retning, og vi er meget komfortable med vores mål,« siger Thomas Borgen.

Danske Bank var den af de seks største nordiske banker, der blev hårdest ramt af finanskrisen. Blandt andet på grund af, at krisen ramte Danmark relativt hårdere end de andre nordiske lande, og på grund af storbankens fejlslagne irske milliardsatsning.

»Danske Bank nærmer sig sine konkurrenter. Danske Bank øger sin forretning af egenkapitalen, mens de øvrige bankers forretning af egenkapitalen er på vej ned. På den måde krydser Danske Bank klinger med de andre,« vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

billede thomas mitchell

Danske Bank er dog stadig på sidstepladsen af de seks store nordiske banker. Både de fire svenske banker, Nordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken samt norske DNB har en bedre forrentning af egenkapitalen end Danske Bank.

Men med en forretning af egenkapitalen på 11,5 procent i årets første ni måneder nærmer banken sig målet om at nå en forrentning af egenkapitalen på 12,5 procent senest i 2018. I tredje kvartal alene var tallet på 9,5 procent i forhold til 8,5 procent samme periode sidste år.

»Vi ved, at vi stadig er bagefter, men det er også som planlagt. Vi følger den plan med hensyn til at levere 12,5 procent i 2018,« siger Thomas Borgen.

Hvordan skal I nå det mål?

»Mere af det samme. Vi skal blive ved med at udvikle nye produkter og nye løsninger. Vi har nu haft en bedre udvikling, og vi har en bedre kreditkvalitet. Det skal fortsætte.«

Jeres regnskab er præget af laverede nedskrivninger i lighed med andre banker. Hvad skyldes det?

»Det er et generelt spejlbillede af, at dansk økonomi har det bedre. Især ejendomsmarkedet har det bedre.«

Den lave økonomiske vækst og de negative renter præger. I hvor lang tid fremover regner I med, at skulle drive bank i det miljø?

»Også i 2016 regner vi med en relativ lav vækst og samtidig ser det lave renteniveau ud til at vare ved i længere tid. Det er ikke sundt for dansk økonomi, og det er relativt krævende at drive bank i det miljø.«

Kvartalsregnskab fra Danske Bank

Aktiemarkedet er umiddelbart skuffet over regnskabet fra Danske Bank, der falder mere end 4 procent på børsen i København. Det samme har dog også gjort sig gældende for en stribe af de andre store banker.

»Generelt har bankregnskaberne været til den svage side og stort set samtlige af de større bankaktier er faldet de seneste måneder. Med til det billede hører at aktierne generelt set faldt tæt på 10 procent globalt i august og september,« påpeger Per Hansen fra Nordnet.

De seks største banker i Norden har nu afleveret regnskab for årets tredje kvartal. Sammenlign bankernes resultater her:

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen