Berlingske Business

Danske Bank-direktør erkender: Finland tegner sig for størstedelen af nedskrivning

Økonomidirektør i Danske Bank fratræder Danske Bank præsente
Langt det største beløb, 4,3-4,4 mia. kr. er knyttet til Finland, mens det er et meget lille beløb, 140 mio. kr., der er knyttet til Nordirland. Af den samlede nedskrivninger er 4,1 mia. kr. på goodwill, mens 0,4 mia. kr. er nedskrivning af immaterielle aktiver, siger Danske Banks økonomidirektør, Henrik Ramlau-Hansen. Foto:

Danske Banks aktiviteter i Finland står bag langt størstedelen af den samlede nedskrivning på 4,5 mia. kr., som banken fredag annoncerede, mens Nordirland står for resten.

Nedskrivningen er udløst af ændrede renteforudsætninger på lang sigt og et øget kapitalbehov på de to markeder.

- Langt det største beløb, 4,3-4,4 mia. kr. er knyttet til Finland, mens det er et meget lille beløb, 140 mio. kr., der er knyttet til Nordirland. Af den samlede nedskrivninger er 4,1 mia. kr. på goodwill, mens 0,4 mia. kr. er nedskrivning af immaterielle aktiver, siger Danske Banks økonomidirektør, Henrik Ramlau-Hansen, til Ritzau Finans.

Danske Bank

Beregningen af goodwill-værdierne bygger på, hvad banken forventer at tjene i fremtiden målt op i forhold til den kapital, der skal allokeres til de pågældende aktiviteter.

- Grundlæggende handler det om, at vi forventer, at de korte renter, som vi er meget afhængige af, vil være på et meget lavt niveau i meget lang tid endnu. Det betyder blandt andet, at vi tjener mindre på indlån. Derudover er det baseret på, at vi har besluttet fremadrettet at allokere mere kapital til den finske forretning, forklarer Henrik Ramlau-Hansen.

Han tilføjer, at bankens omvendt allokerer tilsvarende mindre kapital til nogle af de andre forretningsområder, men her kan goodwill så at sige ikke aktiveres.

12BUSMine-penge-141237.jpg

Årsagen til, at der skal allokeres mere kapital til de finske aktiviteter skyldes, at banken her går væk fra at anvende en intern model til beregning af kapitalbehov.

- Vi går over til i større udstrækning at bruge den lovgivningsmæssige krævede kapital i stedet for en internt beregnet kapital. Det gør vi, fordi vi synes, at det giver et mere retvisende billede af den kapital, der skal allokeres til forretningen, siger Ramlau Hansen, som vedkender, at det samtidig er nemmere for banken bruge den lovgivningsmæssige opgørelse af kapitalbehovet.

- Ja, det er også nemmere at tage den - det er nemmere at forklare, siger han.

Nedskrivningen påvirker hverken Danske Banks likviditet, kapital eller bankens evne til at udbetale udbytte, tilføjer han. Han kalder gennemgangen af goodwill en "teknisk øvelse", der ikke har noget at gøre med, hvad banken forventer at komme til at tjene i sine finske og nordirske aktiviteter de nærmeste år.

Jacob Aarup-Andersen

- På meget lang sigt har vi lagt nogle mere konservative forudsætninger ind til, hvad vi kan forvente at tjene, så derfor nedskriver vi goodwill.

- Vi har ikke ændret på vores forventninger på den nærmeste fremtid og de nærmeste år, der forventer fortsat, at Finland og Nordirland vil bidrage ganske pænt til vores samlede forretning, siger Henrik Ramlau-Hansen.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen