Berlingske Business

Danske Bank-ansatte stopper efter brud på regler

billede danske bank
Danske Bank har skilt sig af med de fire medarbejdere, der var mistænkt for kursmanipulation, men som blev frikendt i sagen. Ifølge Danske Bank har medarbejderne overtrådt interne regler. Foto:

Fire ansatte i Danske Bank blev af Bagmandspolitiet frikendt for kursmanipulation, men Danske Bank har alligevel sagt farvel til de ansatte.

Selv om fire medarbejdere i Danske Bank i en sag om mistanke om kursmanipulation blev frikendt af Bagmandspolitiet for at bryde loven, har Danske Bank nu alligevel sagt farvel til medarbejderne.

De fire medarbejdere er stoppet i banken ifølge Danske Bank »efter gensidig overenskomst«, skriver Finans.

Det sker, efter Danske Bank tidligere har konstateret, at medarbejderne har overtrådt bankens interne retningslinjer.

»Vi betragter sagen som afsluttet. Jeg kan oplyse, at de tidligere suspenderede medarbejdere efter gensidig overenskomst ikke længere er ansat i Danske Bank. Da der er tale om personalesager, kan vi ikke kommentere dette yderligere,« skriver Flemming Pristed, chefjurist i Danske Bank, i en e-mail til Finans og Berlingske Business.

Eftersom ophævelsen af de pågældende medarbejderes ansættelse sker, efter de har overtrådt interne retningslinjer, har Berlingske Business spurgt Danske Bank, om der reelt er tale om en afskedigelse af medarbejderne.

Danske Banks presseafdeling ønsker dog ikke at svare på dette, men henviser blot til udtalelsen fra chefjuristen.

BM danske bank

Sagen drejer sig om handler i 2009 med en såkaldt mindre likvid realkreditobligation baseret på Cibor-renten. Det var Danske Bank selv, der rettede henvendelse til Finanstilsynet med mistanken, hvorefter Bagmandspolitiet blev underrettet. Det førte til sigtelser i sagen mod Danske Bank, datterselskabet Realkredit Danmark og i alt seks medarbejdere.

Danske Bank

Først frafaldt sigtelserne mod to af de seks medarbejdere, to ledende medarbejdere i henholdsvis Danske Bank og Realkredit Danmark, og siden frafaldt de øvrige sigtelser.

»Banken og realkreditinstituttet anmeldte selv, at der kunne være foregået noget kriminelt i forbindelse med obligationshandler. Vores efterforskning har imidlertid ikke afdækket beviser, der kan underbygge antagelsen om, at der skete noget strafbart. Derfor har vi nu afsluttet efterforskningen og opgivet sigtelserne mod selskaberne og mod de fire ansatte for kursmanipulation. Så der bliver altså ingen straffesag,«  sagde vicestatsadvokat Per Fiig på daværende tidspunkt.

danskebank

Sideløbende med politiets undersøgelser af sagen kørte Danske Bank yderligere interne undersøgelser af, hvad der var foregået. Herefter er de fire medarbejdere »efter gensidig overenskomst« ikke længere er ansat i Danske Bank.

De to ledende medarbejdere har ifølge Danske Bank ikke overtrådt interne regler og er fortsat ansat i banken.

08BUSPix-Bank.jpg

11BUSPix-Danske-Bank.jpg

Danske Banks topchef, Thomas Borgen

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen