Berlingske Business

Dansk Erhverv kaprer 100 nye medlemmer

DI
Dansk Industri taber medlemmer til Dansk Erhverv Foto:

Dansk Industri, Danmarks største erhvervsorganisation, må erkende endnu et nederlag, efter at flere end 100 virksomheder har valgt at gå ind i Dansk Erhverv.

Falck og GN Store Nord har i år meldt sig ind, og nu er det lykkedes at få yderligere 100 nye virksomheder ind under den fremadstormende brancheorganisation Dansk Erhvervs faner. Taberen ser ud til at blive Danmarks største brancheorganisation Dansk Industri, som også tilbød at huse de mange virksomheder.

Det er hele Danske Service, der har flere end 100 rengøringsselskaber som medlemmer, der går ind i Dansk Erhverv, blandt andet fordi organisationen mener, at det giver medlemmerne bedre og billigere service.

»Vi har været nødt til at styrke vores forening ved at få større kræfter rent juridisk,« siger Danielle Hansen, landsformand for Danske Service.

GN

Hun oplyser, at Danske Service vil fortsætte som en selvstændig brancheforening under Dansk Erhverv og bevare det, hun kalder »sin egen stemme« i forhold til politiske mærkesager.

»Ved at flytte Danske Service til børsbygningen hos Dansk Erhverv kan vi fastholde vores værdier og øge vores indflydelse,« siger Danielle Hansen.

Danske Service kunne også have valgt at gå ind i Dansk Industri, hvor større rengøringsselskaber som blandt andre ISS er medlemmer. Men det ønskede organisationen ikke.

»Valget var enten Dansk Erhverv eller Dansk Industri, og her passer Dansk Erhverv temperamentsmæssigt bedst med de virksomheder, som vi repræsenterer. Der er grænser for, hvor meget en lille virksomhed med ti medarbejdere bliver hørt i Dansk Industri i forhold til, hvor meget de bliver hørt i Dansk Erhverv,« siger hun.

21BUSAnders-Hedegaard.jpg

Hos Dansk Industri mener branchedirektør Mette Rose Skaksen i DI Service ikke, at der har været deciderede forhandlinger med Danske Service.

»Det er rigtigt, at vores medlemsforening, Servicebranchens Arbejdsgiverforening, har haft en kort drøftelse med Danske Service, men der har ikke været en egentlig drøftelse af en eventuel indmeldelse i DI. Så jeg er noget overrasket over den udlægning,« siger Mette Rose Skaksen.

Hun siger, at nogle af medlemmerne i Danske Service har valgt selvstændigt at gå ind i Dansk Industri.

I selskab med store navne

Danske Services beslutning kommer efter et år, hvor Dansk Erhverv har kapret de to højtprofilerede virksomheder Falck og GN Store Nord.

Redningskoncernen Falck opsagde i foråret pludseligt sit medlemskab i Dansk Industri og gik til Dansk Erhverv i et af de sjældne skift mellem de to organisationer. Dengang kaldte Falck-chefen, Allan Søgaard Larsen, skiftet for udramatisk og sagde, at det mere var et tilvag end et fravalg.

Industrien: Nu kommer væksten og tusindvis af nye job Kommuner

Mere dramatisk var det, da det danske erhvervsikon GN Store Nord forlod Dansk Industri. Afskeden kom, efter at Dansk Industri tidligere havde suspenderet en pris, som høreapparatkoncernen allerede havde modtaget. Det fik efterfølgende Anders Hede­gaard, topchef i høreapparatvirksomheden GN ReSound, til kraftigt at kritisere brancheorganisationen, som, han mente, blandede sig i en sag mellem to medlemsvirksomheder. Prisen var nemlig blevet suspenderet pga. en patentstid mellem GN ReSound og konkurrenten Oticon.

I løbet af 2015 har topchefen og ejeren af den store ventilvirksomhed AVK Niels Kjær i usædvanligt hårde toner kritiseret Dansk Industri for at være ligeglad med familievirksomheder. Den holdning bakkede Peter Foss, bestyrelsesformand i familieejede Foss, også op.

pix-Digitalisering

Dansk Erhverv har 17.000 medlemmer, mens Dansk Industri har 10.000. Dansk Industris medlemmer er dog større virksomheder, og erhvervsorganisationen har traditionelt haft mere indflydelse end Dansk Erhverv.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen