Berlingske Business

Dansk bestyrelseskonge måtte »nøjes« med 24 millioner kroner

Ole Andersen
Ole Andersen, der er kendt for formandsposter i blandt andre Danske Bank og B&O, må notere en lille tilbagegang i sit personlige selskab. Foto:

Ole Andersen, der sidder som bestyrelsesformand i blandt andre Danske Bank og B&O, trækker væsentligt færre penge ud af sit personlige selskab sammenlignet med tidligere.

Ole Andersen kunne i 2017 notere en 11 procent stor lønstigning for sit formandsskab i Danske Bank, der sidste år indbragte ham 2,3 mio. kroner. Men selv om bestyrelsesposten i landets største bank velsagtens er den mest markante i hans portefølje, så er det ikke her, at Ole Andersen hæver sin største check.

Det er heller ikke formandsposten i Chr. Hansen, hvor han i det seneste regnskabsår fik 1,7 mio. kroner for sit arbejde. Ej heller formandsposten hos Bang & Olufsen, som indbragte ham 900.000 kroner.

Det er således Ole Andersens personlige selskab, OGA Holding, der sikrer bestyrelseskongen den største pengestrøm. I det seneste regnskab, der netop er offentliggjort, landede bundlinjen på 23,2 mio. kroner, hvilket er en anelse under resultatet i 2016, der landede på 24,3 mio. kroner.

Berlingske har været i kontakt med Ole Andersen, der ikke ønsker at kommentere regnskaberne fra sit personlige selskab.

Generalforsamling i Danske Ban

Faldende udbytte

Af regnskabet fremgår det også, at Ole Andersen trækker 24 mio. kroner ud i udbytte, hvilket er et markant fald fra forrige års 30 mio. kroner. Samlet har holdingselskabet over de seneste fem år haft overskud på 131 mio. kroner, hvoraf Ole Andersen har trukket 121 mio. kroner ud.

I det seneste regnskab fremgår det, at OGA Holdings formål er at »foretage anlægsinvesteringer i aktier og værdipapirer og anden hermed forbundet virksomhed«. Man har dog tilsyneladende ikke haft den heldigste hånd med investeringerne.

Mærsk

For dykker man lidt dybere ned i regnskabet, kan man se, at OGA Holding ved slutningen af 2017 havde værdipapirer for 264,5 mio. kr. mod 265,7 mio. kroner året før. Samtidig kan man se, at de finansielle anlægsaktiver også er faldet i året - fra 81,5 mio. kroner til 75,5 mio. kroner - ligesom de likvide beholdninger er faldet fra 11 mio. kroner til seks mio. kroner.

Formue fra kapitalfondstiden

Mens Ole Andersen i de senere år har fokuseret på en bestyrelseskarriere, der altså blandt andet har medført formandsposter i Danske Bank, Chr. Hansen og B&O, så er det ikke her, at formuen er blevet opbygget. Egenkapitalen i OGA Holding, der i 2017 nåede op på 329 mio. kroner, stammer især fra Ole Andersens fortid i kapitalfondsverdenen.

Billede

Han startede ganske vist i den hedengangne revisionskæmpe Arthur Andersen i 80erne, mens han i 90erne gik over i corporate finance, hvor han startede hos Alfred Berg, inden han skiftede til SEB. Her sluttede han i 2003 som global manager for bankens corporate finance-afdeling. I 2003 og frem til 2008 var Ole Andersen så seniorpartner i kapitalfonden EQT Partners.

Det var her, at pengene for alvor begyndte at rulle ind. Dengang var det via selskabet CBTJ. Som Berlingske tidligere har skrevet, så tjente det selskab fra 2003 og i årene frem årligt to- og trecifrede millionbeløb, og i 2007 toppede man med et nettoresultat på 109 mio. kroner. De højder har det nye selskab OGA Holding trods alt ikk formået at nå op på.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen