Berlingske Business

C20 i plus trods finansiel uro

C20 lukkede i et lille plus efter en dag med op- og nedture.

Torsdag bød på kursudsving i begge retninger. Det startede lettere negativt, men stemningen skiftede kurs henover middag, hvor C20 lå med en stigning på over 2,5 pct., godt hjulpet på vej af NKT. Tendensen aftog hen mod lukningen, hvor den finansielle uro blussede op igen med fokus på USA. C20 lukkede 1,1 pct. højere i 255.

NKT Cables indgik en kontrakt til ca. 750 mio. kr. Ordren vil bidrage positivt til indtjeningen i 2010. Det drejer sig om et søkabelprojekt, der omfatter søarmerede høj- og mellemspændingskabler samt højspændingslandkabler. NKT's søkabelordre på 750 mio. kr. er i sig selv en stor ordre og bestemt i "den flotte ende", vurderede Sydbanks analytiker Jacob Pedersen. Og for NKT's fremtid er ordren et positivt signal. NKT steg 5,6 pct. højere i 113 kr.

"Det at kunne levere pålidelige søkabler, kan godt blive et vigtigt konkurrenceparameter i fremtiden. Hvis havvindmølleparker skal udvides væsentligt i de kommende år, så bliver det vigtigt at have ekspertise inden for det område," sagde senioranalytiker Jacob Pedersen. Bliver NKT stærke her og vinder en god del af markedet, er der gode chancer for at levere en lønsom vækst fremover, vurderede han.

Carlsberg faldt - B&O steg
De danske bankaktier oplevede torsdag solid modgang efter øget spekulation om, at de to amerikanske bankgiganter Citigroup og Bank of America skal have ekstra finansiel statsstøtte, for at kunne klare sig, hvilket fik dem til at falde på godt 25 pct., udtalte aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank. Danske Bank faldt 2 pct. til 60,5 kr., mens Nordea dykkede 3,2 pct. til 32,8 kr.

Carlsberg faldt 1,8 pct. til kurs 180,3, efter dårligt nyt om udviklingen i Rusland. SabMiller skrev torsdag, at det russiske organiske volumensalg er faldet 22 pct. i kvartalet afsluttet den 31. december, hvilket er affødt af lagerreduktioner hos kunderne. Netop det russiske salg bliver fulgt af Carlsberg-investorerne, da det er her, Carlsberg har sin styrke og er markedsleder. Carlsberg henter i omegnen af 60 pct. af indtjeningen i Rusland. Carlsberg bragte selv nyt med accelererende effektiviseringer i organisationen. Carlsberg annoncerede tilmed, at koncernen vil nedlægge 150 stillinger i Danmark og fyre 124 ansatte i Baltikum. Topchef Jørgen Buhl Rasmussen udtaler i meddelelsen, at fyringerne er på linje med Carlsbergs strategiske mål om at forbedre effektiviteten.

Bang & Olufsen fastholdt decembers nedjusterede forventningerne til årsresultatet for 08/09 før omkostninger til omstruktureringer. Bang & Olufsen steg 14,4 pct. til 75,5 kr.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen