Berlingske Business

Blå politikere lægger op til lempligere kapitalkrav efter Nykredit-møde

Folketingets Erhvervsudvalg mødes med Nykredit
Brian Mikkelsen (C) fra Folketingets Erhvervsudvalg taler med journalister efter mødet hos Nykredit om bidragssatserne fredag d. 4 marts 2016 i København. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2016) Foto:

Folketingets erhvervsordførere var fredag formiddag til møde hos ledelsen i Nykredit, som fremlagde sin begrundelse for at hæve bidragssatserne. Den borgerlige fløj mener, at kapitalkravene til finanssektoren måske er strammet for meget.

Fredag morgen var Folektingets erhvervsordførere inviteret til kaffe hos ledelsen i Nykredit. Her forsøgte ledelsen at fremlægge dokumentation for, hvorfor koncernen til sommer hæver bidragssatserne for deres realkreditkunder.

Efter mødet lagde ordførerne fra Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Konservative op til at lempe de danske kapitalkrav til finanssektoren.

»Vi har fået bekræftet, at det er den øgede politiske regulering, som har betydet, at boligejerne nu kommer til at betale højere bidragssatser, og det bliver dyrere at sidde i boligerne,« siger Brian Mikkelsen (K).

EU-kommissær

Han vil nu se på, om man fra politisk side skal lempe de danske kapitalkrav til bankerne.

Han bakkes op af erhvervsordføreren fra Dansk Folkeparti, Hans Kristian Skibby, der dog peger på, at en stor del af kravene til bankerne kommer fra EU.

»Jeg vil ikke kalde det,  jeg har set dokumentation. Jeg har fået ledelsens orrientering om, hvad de vurderer, der vil komme af krav fra EU. Der ligger en masse forskellige ting, som jeg bestemt ikke bryder mig om, fordi det er noget, der kommer fra EU. Det er overstatsligt, og det er noget, der ikke er fornuftigt i forhold til det meget unikke realkreditsystem, vi har i Danmark. Derfor er opgaven, der ligger hos ministeren at få stoppet de her planer inden for EU«.

Nykredit

Samtidigt mener Hans Kristian Skibby, at der skal ses på den danske regulering af bankernen.

»Den danske regulering er nogle steder temligt sikkert også blevet overgjort, og vi kan se, at i nogle af de ting, vi lavede helt tilbage i bankpakkerne, er der nogle steder, vi måske har strammet skruen for meget i forhold til at stille danske solideringskrav,« siger Hans Kristian Skibby.

Morten Bødskov fra Socialdemokraterne ville ligesom de øvrige ordførere ikke referere præcis, hvilken dokumentation Nykredit fremlagde. Han mener til gengæld, at Nykredit selv må stå på mål for det, de lægger frem.

aa

»Vi står på mål for det, der er indført lovgivningsmæssigt, men omvendt vil vi også gerne snart hen i en situation, hvor vi kan få lidt mere konkurrence, som kan gøre det billigere for kunderne,« siger Morten Bødskov.

Til Ritzau siger Ida Auken (R), der også var med til mødet, at Nykredit forsat har et forklaringsproblem over for deres kunder.

nykredit

»Jeg har set begrundelserne, og jeg tror, at de kan forklare sig bedre over for kunderne,« siger Ida Auken.

Efter mødet i Nykredit tog erhvervsordførerne videre til møde i erhvervsudvalget, hvor man må formode, at Nykredit-sagen også vil stå højt på dagsordenen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen