Berlingske Business

Bestyrelsesmedlem i Amagerbanken: "Er jeg politianmeldt?"

pix_amagerbank
Amagerbankens krak har nu resulteret i flere politianmeldelser. Foto:

Tidligere medarbejderrepræsentant i Amagerbankens bestyrelse John Skafte vidste ikke, at han var blevet politianmeldt af Finanstilsynet - men erkender et medansvar for bankens skæbne.

"Jeg er lige kommet ud af et møde her til formiddag, så det har jeg ikke hørt noget om".

Sådan lyder reaktionen fra John Skafte, tidligere medarbejder i Amagerbanken, da han af Berlingske Business bliver bedt om en kommentar på, at han er blevet politianmeldt.

Ifølge DR Nyheder har Bagmandspolitiet i dag bekræftet at have modtaget en politianmeldelse fra Finanstilsynet på samtlige medlemmer af Amagerbankens bestyrelse i perioden fra 2009-2010.

Det gælder dermed også John Skafte, der i dag er medindehaver og konsulent i virksomheden Go4change, men i perioden fra 2005 til 2011 var medarbejderrepræsentant i Amagerbankens bestyrelse.

Anmeldt for ikke at gribe ind

Bagmandspolitiet skal nu i gang med at behandle sagen. Men DR Nyheder skriver, at den tidligere bestyrelse risikerer tiltale efter paragraf 373, stk. 3 i Lov om Finansiel Virksomhed. Det er en paragraf, der handler om manglende indgriben i forhold til at forhindre tab i forbindelse med bankdrift.

De mest centrale personer i en eventuelt kommende retssag må formodes at være den tidligere bestyrelsesformand N.E Nielsen og tidligere administrerende direktør Jørgen Brændstrup.

Ingen af de to har svaret på Berlingske Business henvendelser om sagen i dag. Men John Skafte, der altså var valgt til at varetage medarbejdernes interesse i bestyrelsen, erkender, at han har et medansvar for bankens skæbne.

"Selvfølgelig har man et ansvar, når man sidder i bestyrelsen, det kan vi ikke løbe fra nogen af os. Men det korte af det lange er jo, at der er truffet nogle beslutninger ud fra nogle givne oplysninger. Man kan jo altid handle i bagklogskabens lys," siger han.

Føler du, at I i bestyrelsen var så godt oplyste om de ting, der foregik i banken, at I kunne agere i forhold til det?

"Det vil jeg helst ikke udtale mig om. For hvis det er, som jeg hører dig sige nu til mig, så risikerer jeg jo at skulle udtale mig om de samme ting i retten. Og så synes jeg, at det vil være forkert af mig at udtale mig til dig om de her ting nu," siger John Skafte til Berlingske Business.

Andet bestyrelsesmedlem også overrasket

Også Kent Madsen, der sad i Amagerbankens bestyrelse fra september 2008 til november 2010 blev tilsyneladende overrasket, da han i dag fik af vide af DR Nyheder, at han også er blevet politianmeldt.

"Jeg er overrasket over at Finanstilsynet har taget det skridt. På den anden side pegede advokatundersøgelsen på, at der kunne være tale om overtrædelse af lov om finansiel virksomhed. På den baggrund er det måske naturligt nok at man gerne vil have det belyst, siger Kent Madsen til DR Nyheder.

Ifølge DR's oplysninger er også Tårnbys nuværende socialdemokratiske borgmester, Henrik Zimino blandt de politianmeldte. Han sad i bestyrelsen for banken fra 1998 til 2010, og er dermed én af dem, der har siddet længst. Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra Henrik Zimino.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen