Berlingske Business

Bech-Bruun-partner tæt på fyret BDO-revisor

BM
Investeringsselskabet Hellerup Finans. Philip Heymans Alle 3, 4. Sal, 2900 Hellerup. Foto:

Hellerup Finans’ bestyrelsesformand indtil for to uger siden, advokat Steen Puch Holm-Larsen, og selskabets nu fyrede BDO-revisor Tonny Løbner har en fælles broget fortid i ejendomsbranchen.

Hellerup Finans’ nu fyrede BDO-revisor, Tonny Løbner, er en gammel kending af Hellerup Finans’ bestyrelsesformand indtil for ganske nylig, Bech-Bruun-partner Steen Puch Holm-Larsen. De to har arbejdet sammen i ejendomskoncernerne Investea og Scandinavian Properties, som flere gange under finanskrisen led den tort at få regnskaber kontrolleret og korrekset af Finanstilsynet.

Tonny Løbner fik desuden en bøde på 75.000 kr. i Revisornævnet i 2013 for bl.a. overtrædelse af god revisorskik ved revidering af regnskaberne i de to koncerner i en periode, hvor Steen Puch Holm Larsen sad i bestyrelsen begge steder.

Personkredsen omkring det omstridte investeringsselskab Hellerup Finans med topchefen Torben Jensen i spidsen hænger således mere sammen end først antaget. Den nu fyrede BDO-revisor Tonny Løbner har i flere år arbejdet sammen med advokat Steen Puch Holm-Larsen, som fortsat sidder i bestyrelsen i Hellerup Finans, selv om han angiveligt ikke længere er formand.

Tonny Løbner var revisor i flere af den tidligere rigmand Hans Thygesens ejendomsselskaber i Investea- og Scandinavian Properties-koncernerne samtidig med, at Steen Puch Holm-Larsen sad i bestyrlesen.

I 2010 gennemførte Finanstilsynet (det daværende Fondsrådet) en regnskabskontrol af Scandinavian Properties’ årsrapporter for 2008 og 2009 og gav selskabet en påtale, fordi selskabet ikke overholdt årsregnskabsloven og internationale regnskabsstandarder.

I 2010 var Finanstilsynet (Fondsrådet) på færde igen og påbød selskabet at klassificere nødlidende prioritetsgæld som kortfristede forpligtelser. Revisor dengang var Tonny Løbner, mens Steen Puch Holm-Larsen var næstformand og senere formand for bestyrelsen fra 2008 til 2010.

15BUSTorben-Jensen-Hellerup.jpg

Steen Puch Holm-Larsen var også næstformand i Investea-koncernens datterselskab German High Street Properties. I 2011 gennemførte Finanstilsynet (Fondsrådet) en kontrol af German High Street Properties’ årsrapporter for 2009 og 2010 og tvang i 2011 selskabet at udsende korrigerede regnskabstal for 2010.

Den ansvarlige revisor var Tonny Løbner, og Steen Puch Holm-Larsen havde på det tidspunkt siddet i bestyrelsen i German High Street Properties i to år. Advokaten forlod selskabets bestyrelse kort før, German High Street Properties måtte udsende korrigerede regnskabstal i maj 2011.

Hellerup Finans har siden 2010 brugt BDO som revisor, men i seneste regnskabsår skiftede det omstridte investeringsselskab fra to BDO-revisorer i København til Tonny Løbner, som hører til hos BDO i Esbjerg samt hans kollega Henning K. Nielsen fra BDO i Herning.

Udover at revidere Hellerup Finans’ seneste årsregnskab har Tonny Løbner spillet en central rolle i forbindelse med Hellerup Finans’ markedsføring af unoterede aktier til private i 2015. Salgsmaterialet inkluderer en vurderingsberetning fra Tonny Løbner, der blåstempler værdien af aktierne. I sidste uge fyrede BDO både Hellerup Finans som kunde og Tonny Løbner som revisor.

BM

I sin tid som revisor for Investea var Tonny Løbner tilknyttet PWC i Esbjerg. I starten af 2012 skiftede han til BDO i Esbjerg, hvor han som 42-årig blev udnævnt til partner i BDO Real Estate Group. BDO fortalte dengang i en præsentation af den nye partner, at Tonny Løbner hovedsagelig arbejdede med ejendomsselskaber, investeringsselskaber, udbudsprojekter, sol- vind- og andre alternative energiselskaber, nationalt som internationalt.

Steen Puch Holm-Larsen oplyste i forrige uge til Berlingske, at han ikke længere er bestyrelseformand i Hellerup Finans. Han er dog fortsat medlem af bestyrelsen, som endnu ikke har konstitueret sig med en ny formand.

Tilsynschef Martin Samuelsen, Erhvervsstyrelsen, ønsker ikke at kommentere den konkrete sag:

»Men som bekendt er Erhvervsstyrelsen ansvarlig for tilsynet med revisorer og revisionsvirksomheder. Som led i dette tilsyn kan styrelsen i henhold til lovens paragraf 37 iværksætte og gennemføre en undersøgelse, hvis det vurderes, at der er risiko for, at en revisor eller revisionsvirksomhed har overtrådt eller vil overtræde bestemmelser i revisorlovgivningen,« skriver han i en mail.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til artiklen fra Tonny Løbner og Steen Puch Holm-Larsen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen