Berlingske Business

BankTrelleborg-aktionærer vinder i Højesteret

pix-trelleborg
Foto:

Højesteret har omstødt landsretsdommen i BankTrellborg-sagen - aktionærer kan alligevel søge erstatning.

Det lysner i den grad for tidligere BankTrellsborg-aktionærer. Højesteret har fredag omstødt landsrettens dom i BankTrelleborg-sagen, hvor en række aktionærer følte sig snydt i forbindelse med, at banken blev børsnoteret.

Sagen er kørt som en prøvesag på vegne af tre aktionærer, og de får hver en erstatning på lige over 12.000 kr. hver.

Sagen handler om, at der blev sjusket med et børsprospekt, da bankTrelleborg gik fra at være en sparekasse til at være en bank.

Da Sydbank efterfølgende overtog bankTrelleborg og tvangsindløste aktierne gav det aktionærerne et tab.

I landsretten fik aktionærerne medhold i, at der var problemer med prospektet. Men de fik ingen erstatning. Det gjorde de derimod i Højesteret.

Med dagens dom er der således givet grønt lys for, at aktionærer, der mener de blev vildledt i børsprospektet, kan gå videre med sagen. Der er tale om temmelig klare ord fra Højesteret.

"Det var urigtigt, når der i prospektet bl.a. stod, at der ikke var stillet sikkerhed for gælden. Der var således over for en anden bank givet håndpant i to indlånskonti på i alt ca. 300 mio. kr.," skriver Højesteret i dommen og tilføjer:

"Det var heller ikke oplyst i prospektet, at håndpantsætningerne havde den konsekvens, at et antal seniorlån på ca. 1,3 mia. kr. kunne kræves indfriet som misligholdte. Prospektet var derfor mangelfuldt, og manglerne var efter en samlet vurdering af væsentlig betydning for bedømmelsen af BankTrelleborg, som havde handlet ansvarspådragende ved at udstede prospektet uden oplysningerne om håndpantsætningerne og deres konsekvens for seniorlånene."

(Opdateres)

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen