Berlingske Business

Banknordiks resultater hjulpet af lavere nedskrivninger

Banknordik
Janus Petersen, administrerende direktør i BankNordik fortæller om bankens overtagelse af de sunde dele af Amagerbanken på et pressemøde fredag d. 1 juli 2011 i København. (se diverse Ritzau historier) (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2011) Foto:

Færøske Banknordik har i første halvdel af året haft fremgang i driftsresultaterne, hvor markant lavere nedskrivninger er med til at løfte resultaterne.

Banknordik kommer ud af første halvår med et driftsresultat på 88 mio. kr., hvilket er en fremgang på 20 mio. kr. mod året før.

Det er lavere nedskrivninger, der er med til at sikre fremgangen, idet de i første halvdel lyder på 15 mio. kr. i halvåret mod 40 mio. kr. i samme periode året før. Det skyldes især en nettotilbageførsel på 5 mio. kr. i andet kvartal.

Banken må notere en let tilbagegang på 5 mio. kr. i renteindtægterne til 253 mio. kr., mens gebyrindtægterne til gengæld er steget med 26 mio. kr. til 118 mio. kr. som følge af stor kundeaktivitet indenfor investeringspleje og realkreditformidling.

Aktiedag på Scandic hotel i Østergade i Århus. Dansk Aktiemes

- Det er glædeligt at konstatere fremgang i indtægter, kundetilgang, øget udlån, små nedskrivninger, og at indtjeningen fuldt ud er i tråd med det udmeldte, siger Janus Petersen, administrerende direktør i Banknordik, i en kommentar til regnskabet.

På bundlinjen lyder resultatet på 57 mio. kr. - en tilbagegang fra 64 mio. kr. i samme periode året før. Engangsposter belaster bundlinjen med 14 mio. kr. efter en fyringsrunde i maj, hvor banken nedlagde 25 stillinger, mens kursreguleringer lyder på 5 mio. kr. i år mod 17 mio. kr. i samme periode året før.

Banknordik fastholder forventningerne til 2015 om et resultat før skat, kursregulering og nedskrivninger - et driftsresultat i Banknordik-terminologi - på 200-240 mio. kr.

Danske Bank

Nedskrivningerne på udlån ventes dog nu at være "væsentligt" lavere end 2014, hvor de udgjorde 85 mio. kr., oplyser banken.

Tabel for Banknordiks første halvdel af 2015:

#

Mio. kr. H1 2015 H1 2014 FY 2014

-----------------------------------------------

Netto renteindtægter 253 258 508,4

Netto gebyrindtægter 118 94 182,8

Nedskrivninger på udlån 15 40 273,1

(netto)

Resultat før skat 79 85 -92,2

Resultat efter skat 57 64 -127,4

-----------------------------------------------

#

Forventninger til 2015:

#

Mio. kr. Ved Q2 2015 Før Q2 2015

-------------------------------------------------------------

Res. før skat, kursregulering 200-240 200-240

og nedskrivninger

Nedskrivninger Væsentligt under 85 Under 85

-------------------------------------------------------------

#

Henrik Bjerre

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen