Berlingske Business

Banker truet af retssager

Banker truet af retssager - 1
Foto:

Forbrugerombudsmanden har en række sager i kikkerten, hvor danske banker er mistænkt for at have vildledt deres kunder med økonomiske tab til følge.

Forkerte priser, tvivlsomme investeringer og bankfolk, der propper produkterne ned i halsen på kunderne. Forbrugerombudsmanden er i fuld gang med at efterforske en stribe sager, hvor danske pengeinstitutter mistænkes for groft at have vildledt og fejlinformeret intetanende bankkunder og påført dem store økonomiske tab.

Om nødvendigt er ombudsmanden klar til at stævne bankerne og trække dem i retten. Det skriver Politiken onsdag.

"Vi behandler i øjeblikket 13 sager, hvor vi vurderer, om kunder har krav på en erstatning. Hvis vi mener, at der er et erstatningsgrundlag, tager vi det op med banken, og i sidste instans kan det være nødvendigt at gå rettens vej og stævne pengeinstituttet," siger specialkonsulent Søren Iversen fra Forbrugerombudsmanden til Politiken.

Begejstret Forbrugerråd
Dermed er der lagt op til et dramatisk skifte i myndighedernes håndtering af finansielle virksomheder. Hidtil har Pengeinstitutankenævnet holdt bankerne i ørerne, men nævnet har ikke nogen reelle magtbeføjelser, og Finanstilsynet er blevet kritiseret for ikke at skride ind over for de banker, der behandler kunderne dårligt.

Med bankpakke 2, der blev vedtaget i januar, fik Forbrugerombudsmanden beføjelser til at gå efter de banker, der begår fejl eller vildleder kunderne. Foreløbig har ombudsmanden fået 23 henvendelser fra utilfredse borgere, og af disse er 13 sager under behandling.

Forbrugerombudsmandens nye, hårde linje over for bankerne vækker begejstring i Forbrugerrådet:

"De her sager er som regel meget komplekse - de fylder virkelig mange stykker papir - og det kan ofte være meget svært at se, præcis hvad der er gået galt. Her er det en kæmpe fordel, at forbrugerombudsmanden nu selv kan tage sager op," siger økonom Carsten Holdum.

Også professor i finansiering ved CBS, Jesper Rangvid, ser det som en klar forbedring for forbrugerne, at sager i den finansielle sektor ikke primært behandles i Pengeinstitutankenævnet, hvor bankerne selv sidder på to ud af fem pladser.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen