Berlingske Business

Bankdirektører går fri efter kæmpe postbommert

billede finn strier
Den tidligere EBH Bank-direktør Finn Strier Poulsen (til højre) og de øvrige anklagede går fri i en af Danmarkshistoriens største sager om kursmanipulation på grund af en fodfejl hos Bagmandspolitiet.

Et brev blev glemt, og derfor nåede Bagmandspolitiet ikke at anke rettidigt i en kæmpe sag om kursmanipulation. Brøleren betyder, at de anklagede bankdirektører nu definitivt går fri.

En større fadæse hos Bagmandspolitiet betyder, at kursmanipulationssagen mod en række bankdirektører i den såkaldte EBH-sag falder til jorden. Det har Vestre Landsret fredag afgjort.

Bankdirektører og andre højtstående personer var anklaget for kursmanipulation, bedrageri og mandatsvig i en større sag anlagt af SØIK, også kaldet Bagmandspolitiet. De anklagede personer blev i første omgang frikendt i Retten i Hjørring, men Bagmandspolitiet ville anke sagen til Landsretten.

EBH BANK

Og her kommer den store brøler: Sidste frist for at anke var onsdag den 15. juli, og Bagmandspolitiet havde angiveligt også gjort ankebrevene klar i tide, men af en ukendt årsag fik PostNord ikke de vigtige breve med den dag, og derfor nåede Bagmandspolitiet altså ikke at anke til tiden.

Det har Vestre Landsret fredag afgjort, og derfor falder hele sagen nu til jorden, og de anklagede bankdirektører en endegyldigt frikendt i den enorme sag.

Ifølge Vestre Landsret har Bagmandspolitiet ikke godtgjort, at brevene den 15. juli blev overgivet til PostNords varetægt. Desuden kunne det hele være undgået fra Bagmandspolitiets side, fastslår Vestre Landsret.

»Statsadvokaturen har haft mulighed for at tilrettelægge arbejdsgangene i forbindelse med postafhentning, således at det opdages, hvis der er post, der i strid med en eventuel ordning med PostNord om daglig afhentning af breve ikke bliver medtaget, enten fordi der slet ikke er sket afhentning, eller fordi medarbejderen ved PostNord ikke får medtaget alle breve,« skriver retten i afgørelsen.

Bagmandspolitiet anker frifindelse af jyske bankchefer Byret er

Men da der ikke foreligger omstændigheder, der kan begrunde, at landsretten undtagelsesvist tillader anken, afvises anken.

»Landsretten afviser derfor anklagemyndighedens anke for så vidt angår alle de tiltalte, jf. retsplejelovens § 910, stk. 1.,« skriver landsretten.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Bagmandspolitiet ser uheldig ud i denne sag. Således fik anklagemyndigheden én af de to anklagere bortvist fra sagen på en af de allerførste dage på grund af inhabilitet.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen