Berlingske Business

Bankbosser bliver bedt om at tie

jørgen
Finansrådet afviser direktør Jørgen Horwitz, at meldingen til bankerne kan kaldes for en røffel Foto:

I en intern røffel forsøger bankernes brancheorganisation, Finansrådet, at skabe ro på de indre linjer op til bankernes store og lukkede møde mandag.

I et anstrengt forsøg på at holde sammen på den udskældte finanssektor forsøger bankernes brancheorganisation, Finansrådet, nu at få de åbne konflikter til at høre op. Det sker i en højst usædvanlig skrivelse til de topdirektører, som sidder i Finansrådets bestyrelse.

Bl.a. opfordres bankdirektørerne i røflen til at moderere deres sprogbrug, så det ikke fungerer negativt for branchens generelle omdømme, erfarer Berlingske Business. Det sker op til bestyrelsesmødet, der afholdes i forbindelse med Finansrådets årlige og lukkede arrangement for bankdirektører på Hotel Munkebjerg i Vejle på mandag.

Bankdirektørerne opfordres også til nøje at overveje, hvilke konsekvenser der kan udledes, når man udtaler sig i pressen om følsomme emner f.eks. om bebudede politiske tiltag over for sektoren. Tiltaget kommer, efter at Finansrådet for to uger siden sendte et brev til alle bankdirektører med overskriften »Ingen uenighed i Finansrådet«. Det kom, efter at skarpe udtalelser i pressen igen og igen havde skåret kiler ind i den som oftest på overfladen enige banksektor. Samtidig er vigtige forhandlinger om kravene til de systemisk vigtige banker (SIFI) ved at falde på plads på Christiansborg. Derfor kan de mange stridigheder vise sig negative for bankernes politiske indflydelse.

I forhandlingerne om de systemisk vigtige banker har det i dagbladet Børsen fremstået, som om Danske Bank og Nordea er uenige om, hvad man skal acceptere af krav fra myndighedernes side. Netop denne sag nævnes blandt andet i røflen ifølge Berlingske Business’ oplysninger.

Et endnu skarpere opgør stammer fra debatten om F1-lån. Her var Danske Banks ordførende direktør, Eivind Kolding, ude at bede politikerne om at forbyde realkredittens omdiskuterede F1-lån i Jyllands-Posten. Men allerede dagen efter i samme avis rasede Jyske Banks topchef, Anders Dam, mod Danske Banks topchef med meldingen: »Jeg havde foretrukket, at det her emne var blevet debatteret i Finansrådets bestyrelse, fordi forslaget er så kontroversielt, at det ellers risikerer at splitte sektoren i dette meget vitale spørgsmål. Og jeg vil gerne understrege, at jeg er meget skeptisk over for forslaget.« Også denne sag opridses i skrivelsen til bankernes øverste elite.

I Finansrådet afviser direktør Jørgen Horwitz, at meldingen til bankerne kan kaldes for en røffel:

»Det vil jeg ikke gå ind i. Jeg vil bare sige, at vi ikke oplever uenighed i sektoren.«Men opgøret om F1-lånet nævner I jo selv. Det tyder da på stor uenighed?

»Det kan godt være, at det i medierne kan se ud, som om der har været en uenighed, men der er ikke nogen uenighed,« lyder det fra Jørgen Horwitz.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen