Berlingske Business

ATP tilfreds trods voldsomt faldende overskud

ATPs årsregnskab
Foto:

ATP fik et afkast fra investeringsporteføljen på 418 mio. kr. i første kvartal af 2016. Det var markant mindre end de 5,8 mia. kr., der var overskuddet i samme kvartal i 2015.

Afdækningsporteføljen beskyttede igen pensionsgarantierne mod det markante rentefald i første kvartal, fremhæver ATP.

ATP forklarer, at formålet med afdækningen er at sikre, at medlemmerne får de lovede pensioner, uanset om renten stiger eller falder. Pensionsselskabets såkaldte afdækningsportefølje, som er designet til at beskytte pensionerne mod sådanne udsving, gav et positivt afkast efter skat på 54,0 mia. kr. og afdækningen virkede således efter hensigten, noterer pensionsselskabet.

BRITAIN/

Samlet set gav afdækningen et negativt resultat på 0,3 mia. kr., svarende til under 0,1 pct. af de garanterede pensioner på 656,3 mia. kr., hvilket ATP vurderer som tilfredsstillende.

»Som pensionsselskab er det tankevækkende, at stå overfor en markedssituation, hvor næsten halvdelen af Europas statsgæld, nu har en negativ rente. I det lys glæder vi os over fortsat at være robuste og at vores afdækning har virket, så vi kan leve op til vores pensionsgarantier på trods af meget lave renter«, siger Carsten Stendevad, der er direktør i ATP, i regnskabet.

I første kvartal i år var finansmarkederne præget af rentefald og kursfald på aktiemarkederne. Og ATP oplyser, at kvartalets største positive afkast fra beholdningen af obligationer med et bidrag på 2,5 mia. kr., men også alternative investeringer og råvarer har bidraget med et positivt afkast.

B&O

Pensionsselskabet oplyser også, at beholdningen af aktier trak afkastet ned med 1,0 mia. kr. fordelt med et tab 0,6 mia. kr. på danske børsnoterede aktier, et tab på 0,8 mia. kr. på udenlandske unotererde aktier og en gevinst på på 0,4 mia. kr. på unoterede aktier. ATP's langsigtede forsikringsstrategier mod stigende inflation gav et negativt afkast på 2,1 mia. kr.

I et uroligt finansmarked viste porteføljen sig at være robust. De faldende renter og den faldende inflation er udtryk for, at verdensøkonomien trods intensiverede pengepolitiske indsprøjtninger stadig er svag. Det afspejler sig i finansmarkederne, og Carsten Stendevad er godt tilfreds med at være kommet igennem dette vanskelige kvartal uden tab.

Det samlede resultat af investering og afdækning blev 4 mio. kr. mod 5,5 mia. kr. i første kvartal sidste år.

19BUSCees-t-Hart-Carlsberg-.jpg

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen