Berlingske Business

Andelskasse leverer underskud som betegnes acceptabelt

Danske Andelskassers Bank
ARKIVFOTO. Foto:

Danske Andelskassers Bank leverede for de første ni måneder af i år et underskud før skat på 17 mio. kr. mod et overskud på 43 mio. kr. i samme periode sidste år.

Netto blev det til et underskud på 15 mio. kr. mod et over skud på 41 mio. kr. i samme periode året før.

Det fremgår af regnskabet for de første ni måneder.

- Den negative resultatudvikling på 56 mio. kr. i forhold til samme periode i 2014 skyldes primært en nedgang i nettorenter på 52 mio. kr. og faldende kursreguleringer på 67 mio. kr., der kun delvist modsvares af stigende gebyr- og provisionsindtægter på 14 mio. kr., samt lavere omkostninger og nedskrivninger på udlån på 23 mio. kr., forklarer banken.

Banken giver regsultatet prædikatet "acceptabel".

sygdom

Basisindtjeningen - resultat før skat eksklusive kursreguleringer, nedskrivninger og udgifter til sektorløsninger med videre - blev 85 mio. kr. mod 105 mio. kr. i samme periode sidste år.

Danske Andelskassers Bank havde nettorente- og gebyrindtægter på 420 mio. kr. mod 470 mio. kr.

- Nedgangen skyldes primært lavere renteindtægter på 52 mio. kr. til trods for stigende gebyrindtægter på 14 mio. kr., der modsvares af lavere udbytte på aktier i forhold til samme periode sidste år, anfører banken.

Udviklingen i nettorenterne forklarer banken med flere faktorer.

For det første oplever banken en generelt begrænset efterspørgsel efter udlån.

For det andet er konkurrencesituationen skærpet på udlån til gode kunder, hvilket giver faldende gennemsnitlige rentesatser til disse kunder.

For det tredje påvirker Nationalbankens negative indskudsbevisrente banken, ligesom det lave renteniveau reducerer obligationsrenterne og dermed bankens renteindtægter.

Danske Andelskassers Bank

Finanstilsynet har i september 2015 været på inspektion i banken.

- Af redegørelsen fra Finanstilsynet fremgår det, at der ikke er fundet grund til at tilsidesætte bankens opgørelse af niveauet for det individuelle solvensbehov. Resultatet af Finanstilsynets inspektion medfører derfor ingen ændringer i bankens planer og arbejdet med at styrke kapitalgrundlaget, skriver banken.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen