Berlingske Business

Analytikere venter milliardtab i Danske Bank

Analytikere venter milliardtab i Danske Bank - 1
Foto:

Der er stor uenighed blandt analytikerne om, hvad bundlinjen vil vise, når Danske Bank torsdag i næste uge aflægger årsregnskab. Men at fjerde kvartal bliver rædselsfuldt, er analytikerne stort set enige om.

Det fremgår af estimater indsamlet af RB-Børsen. Forventningerne til regnskabet varierer fra et underskud før skat i fjerde kvartal på 2,4 mia. kr. til et overskud på 4,8 mia. kr. Medianen er et resultat før skat på 931 mio. kr. i fjerde kvartal og 10,3 mia. for hele året.

Det er især bankens tab på udlån, der deler vandene blandt analytikerne. Men der hersker ingen tvivl om, at nedskrivningerne skal tælles i milliarder. Medianen af analytikernes estimater er et tab på 1,9 mia. kr. i fjerde kvartal, men det dækker over en spredning fra et tab på 668 mio. kr. til 2,3 mia. kr. alene i fjerde kvartal.

For hele året ventes Danske Bank at have tabt 4,8 mia. kr. Her er det højeste bud et tab på 5,7 mia. kr., mens den mest optimistiske analytiker venter et tab på 3,6 mia. kr.

Et rædselsår
2008 har været et rædselsår for Danske Bank. Aktien har været handlet under 50 kr., og banken måtte nedskrive en halv mia. på krakket i investeringsbanken Lehman Brothers. Siden var banken også at finde blandt dem, der blev bedraget i IT Factory-skandalen.

Men det er især bankens eksponering på det irske marked, der giver anledning til bekymring. Irland er blandt de lande i Europa, hvor boligpriserne er raslet kraftigst ned, og ordførende direktør Peter Straarup har erkendt, at den bogførte værdi af de irske aktiviteter skal revideres. Blandt andet skal der ses nærmere på den goodwill fra købet af National Irish Bank der er bogført til en værdi af 2,9 mia. kr.

Ved regnskabet for tredje kvartal var banken ude med en nedjustering af forventningen til selve driftsresultatet. Der ventes en vækst på 0-5 pct. i forhold til 2007. mod tidligere ventet 10-20 pct.

RB-Børsens prognose er foreløbig baseret på estimater fra syv analytikere, men vil løbende blive opdateret.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen