Berlingske Business

Aktionærer glæder sig over erstatning

bankTrelleborg
Aktionærerne i bankTrelleborg har fået erstatning i Højesteret for tab efter et fejlfyldt børsprospekt. Foto:

Aktionærerne i bankTrelleborg glæder sig over, at Højesteret har tilkendt dem erstatning i sag om sjusket børsprospekt. Tre aktionærer har fået tildelt hver 12.000 kr. i erstatning.

Det skaber stor glæde i både Dansk Aktionærforening og Foreningen af Minoritetsaktionærer i bankTrelleborg, at de små aktionærer vandt over Sydbank i forbindelse med sagen om bankTrelleborg og nu står til at få erstatning.

Mere præcist skal Sydbank betale lige over 12.000 kr. til hver af de tre aktionærer, som sagen var blevet rejst på vegne af.

Den drejer sig om et sjusket og mangelfuldt børsprospekt, der blevet lavet, da bankTrelleborg overgik fra at være sparekasse til at være bank.

Da Sydbank efterfølgende overtog bankTrelleborg og tvangsindløste aktierne gav de aktionærerne et tab.

I landsretten fik aktionærer ret i, at børsprospektet ikke var godt nok, men de fik ingen erstatning. Den afgørelse har Højeste ret omstødt.

”Det kan vi ikke være andet end godt tilfredse med. Højesteret har fastslået, at der er en direkte sammenhæng mellem de mangler, der var i prospektet, og det tab, som vi som aktionærer har lidt,” siger formanden for Foreningen af Minoritetsaktionærer i bankTrelleborg, Jan Marcher og påpeger, at erstatningen på de 12.000 kr. svarer præcist til det tab, som aktionærerne har haft.

Jan Marcher regner med, at de øvrige aktionærer i bankTrelleborg vil få samme erstatning. Hvis det sker vil sagen komme til at koste Sydbank 80 mio. kr., ifølge Jan Marcher.

Hvis de aktionærer, der købte aktier i bankTrelleborg efter den blev omdannet, også får erstatning, kan det give en regning oveni.

”Det er en prøvesag på vegne af tre aktionærer, vi har rejst. De danner præcedens, og vi har de næste sager klar,” siger Jan Marcher, der fremhæver, at mindretalsaktionærerne gerne vil gå ind i en forhandle med Sydbank om de resterende sager, så de ikke direkte behøver at blive rejst ved domstolene.

I Danske Aktionærforening mener direktør Jens Møller Nielsen, at sagen er et bevis på, at de små aktionærer ikke skal finde sig i hvad som helst.

"Der har været tale om et prospekt med misvisende oplysninger. Problemet i den her slags sager er ofte, at det efterfølgende er svært at finde nogen, der både har et erstatningsansvar og penge til at betale. Det problem har vi også i Amagerbanken og Tønder Bank,” siger Jens Møller Nielsen.

”Det har der været denne gang. Sydbank er ikke skurken i det her spil, og det er ikke den, som har lavet fejlen. Men ved at overtage bankTrelleborg har de påtaget sig den risiko, og det ansvar, som fulgte med” siger Jens Møller Nielsen.

Hos Sydbank har man ikke så mange kommentarer til dommen endnu. Juridisk chef i Sydbank Karin Sønderbæk siger, at hun nu vil nærlæse den i løbet af de næste dage og så forholde sig til den.

"bankTrelleborg havde tegnet en prospektansvarsforsikring, så det er den, der kommer til at betale erstatningen til de tre aktionærer" siger Karin Sønderbæk.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen