Berlingske Business

Aktier: Bankstigninger vendt til fald i formiddagens løb

European Economy Concept
De brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600, lå mandag først på eftermiddagen med et fald på 0,6 pct. i indeks 340 efter at have været oppe over 344 kort efter åbningen mandag.

De europæiske bankaktier trækker de europæiske aktiemarkeder ned mandag. Lettelse over den europæiske stresstest af 51 banker blev vekslet til skepsis, som formiddagen skred frem, og ganske pæne stigninger i bankgruppen fra morgenstunden blev generelt vekslet til fald.

De brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600, lå mandag først på eftermiddagen med et fald på 0,6 pct. i indeks 340 efter at have været oppe over 344 kort efter åbningen mandag.

Underindekset for de største europæiske banker falder med 1,7 pct., kl. 13.45 efter at være åbnet i et plus på 1,3 pct.

Italienske Unicredit, der klarede sig næstværst i stresstesten, dropper 8 pct. og er suspenderet, mens den østrigske bank Raiffeisen følger lige efter med et fald på 6 pct., hvilket også Banco Popular Espanol og Banca Popolare de Milano gør.

COMMERZBANK-ECB/

Faldene skal ses i lyset af, at aktiemarkedet ikke kan udelukke, at yderligere kapitalforhøjelser kan blive nødvendige for nogle aktører, også selv om selve stresstestens resultater egentlig er relativt gode, vurderer analytiker i den spanske bank Renta 4 Banco, Nuria Alvarez, over for Bloomberg News.

Banca Monte dei Paschi di Siena, som er værst rustet over for EBA's stressscenarie, stiger med mer end 4 pct., men banken annoncerede også en redningsplan og en kapitaltilførsel på 5 mia. euro, få timer inden at stresstestens resultater blev offentliggjort.

I stresstesten fik Banca Monte dei Paschi di Siena helt udraderet sin kernekapital, der ville være negativ i 2018, efter at EU havde kørt sin stresstest. Yderligere otte bankers kernekapital faldt til 7,5 eller lavere i testen, og de banker kan stå over for yderligere granskninger af kapitalpolstringen fra myndighederne, vurderer analytikere fra den britiske storbank Barclays i et notat ifølge Bloomberg.

Big Bank

HEINEKEN FALDER EFTER PÆNT H1
Carlsbergs hollandske konkurrent, Heineken, kom ud af første halvår med et bedre driftsresultat end ventet af analytikerne. Til gengæld skuffer den organiske vækst en smule.

Heinekens driftsresultat steg til 1705 mio. euro i første halvår, hvilket var 2 pct. over analytikerforventningen om et resultat på 1670 mio. euro ifølge Bloomberg News. I forhold til samme periode sidste år var der tale om en fremgang på lige over 10 pct. fra 1549 mio. euro.

Toplinjen steg til 10,1 mia. euro fra 9,9 mia. euro, mens den organiske vækst opgøres til 4,7 pct. Analytikere stilede lidt højere i forhold til væksten med et estimat på 5,4 pct.

Aktien falder 3,3 pct. mandag middag - det halve af faldet i Stoxx 600-indekset.

Billede

FALD I UK
Stemningen i den britiske fremstillingssektor var værre end forventet i juli. Den endelige opgørelse over det såkaldte PMI-indeks i Storbritannien, der måler den økonomiske situation ifølge indkøbschefer i industrien, viste et fald til 48,2 fra 52,4 i juni. Indekset var ellers opgjort til 49,1 i den foreløbige måling, og der var ifølge Bloomberg News ventet en gentagelse af den måling i det endelige tal.

Det koster dog ikke så meget på det britiske aktieindeks - FTSE 100, der "kun" falder 0,3 pct.

Qatar Airways har øget sin ejerandel fra 15,7 pct. til 20,01 pct. - en aktiepost, som holdes af finansielle og ikke af strategiske grunde, oplyser selskabet ifølge Bloomberg News. Yderligere aktiekøb er ifølge Qatar Airways ikke på tale. Opkøbet af aktier kommer efter en periode, hvor aktien i IAG har været presset som følge af briternes beslutning om at forlade EU. Aktien er faldet 22 pct. fra lige under 522 pence til 406 pence siden folkeafstemningen den 23. juni.

Mandag efter middag falder aktierne i IAG 2,8 pct.

ITALY-ECONOMY-BANK

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen