Berlingske Business

Afviser fyringsdramatik: »Det hele er sket i god ro og orden«

pix_KF
Formand hos Købstædernes Forsikring afviser dramatik i forbindelse med afskedigelse af selskabets mangeårige topchef. Foto:

Købstædernes Forsikring har skilt sig af med den mangeårige topchef Mogens Skov uden at have en afløser parat. Alligevel er hele affæren sket uden dramatik, fastslår selskabets bestyrelsesformand.

Umiddelbart virker det en kende specielt: En af de længst siddende bosser i den finansielle sektor, topchef hos forsikringsselskabet Købstædernes Forsikring, Mogens Skov er vippet af pinden.

Afskedigelsen kommer så pludseligt, at der er ikke er fundet en afløser endnu. Og selv om meddelelsen først er kommet ud i dag, er han allerede blevet fjernet på selskabets hjemmeside under fanebladet »direktion«. Der står i stedet navnet på hans midlertidige afløser Steen B. Jørgensen.

Men journalister og andre interesserede graver blindt, hvis de tror, at der ligger et dramatisk stykke erhvervshistorie bag, siger bestyrelsesformand for Købstædernes Forsikring, Hans Kristian Jensen.

Ifølge ham handler afskedigelsen kort fortalt om, at bestyrelsen for nylig fik en uventet opsigelse fra Jesper Franch, der for bare et års tid siden blev ansat som driftsdirektør.

»Da vi så lidt uventet får hans opsigelse, har vi i bestyrelsen revurderet ledelsessituationen og er kommet til den konklusion, at vi skulle have nye kræfter ind for at få implementeret den strategiplan. Og det har vi så i forståelse med Mogens Skov fået gennemført nu.

I skriver i pressemeddelelsen, at I nu går efter en administrerende direktør med indgående erfaring på det forsikringstekniske område. Mener I, at den topdirektør, I har haft i 16 år, ikke har den kunnen?

»Nej, ikke umiddelbart. Men det har været sådan, at Mogens Skov har haft den udadvendte funktion i Købstæderne, og så har der været en stærk ledergruppe til daglig til at styre forretningsgangene på de indre linjer,» siger Hans Kristian Jensen.

pix_F

Det virker umiddelbart ret dramatisk, at I gør det her, uden at I har en ny topdirektør. I har også allerede fjernet Mogens Skov fra jeres hjemmeside. Hvorfor skal det ske så pludseligt?

»Jamen, som jeg siger, så blev det aktualiseret, da vi fik en uventet opsigelse fra Jesper Franchs side. Og derfor har vi i bestyrelsen måttet revurdere hele ledelsessituationen,« siger Hans Kristian Jensen og fortsætter:

»Og for at få den på plads så hurtigt som muligt, så har vi haft den mulighed at indsætte et bestyrelsesmedlem med stor finansiel indsigt, som efter de gældende regler, der er for finansielle virksomheder, kunne træde midlertidigt ind som administrerende direktør. Og det har vi så benyttet os af.«

Så det er ikke sådan, at skeletterne om kort tid vil begynde at vælte ud af skabet hos Købstædernes Forsikring?

»Overhovedet ikke. Det hele er sket i fuld fordragelighed og i god ro og orden. I forhold til det finansielle har vi jo også lige haft besøg af Finanstilsynet, som kun havde nogle få bemærkninger til noget outsourcing. Så der er slet ikke noget dramatik i det.«

26BUSPix-Koebstaedernes-F#2.jpg

Hvilke aftrædelsesvilkår gælder for Mogens Skov?

»Det kan jeg ikke udtale mig om. Det er jo en fortrolighed, der er mellem Mogens Skov og selskabet«

I skriver også i jeres pressemeddelelse, at Mogens Skov fremover kan have en rolle som konsulent. Hvad er det for opgaver, han kan bidrage med?

»Mogens Skov har haft mange af de udadvendte funktioner, herunder kundekontakter. Derfor er det relevant, at han kan stå lidt til rådighed for den nye direktør i det omfang, det måtte være nødvendigt. Den samme aftale er lavet med Jesper Franch. Så det er sket i god ro og orden. Og begge de to afgående direktører står til rådighed for bestyrelsen og den administrerende direktør,« siger han.

Ifølge Købstædernes Forsikrings presseansvarlige er det aftalt, at Mogens Skov ikke udtaler sig om sagen. Berlingske Business har ikke kunnet få kontakt til den afgående direktør.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen