Berlingske Business

Advokat: Staten skal redde ruinerede Roskilde Bank-kunder

Advokat: Staten skal redde ruinerede Roskilde Bank-kunder - 1
Foto:

De danske skatteydere risikerer endnu en regning på flere hundrede millioner kroner i kølvandet på Roskilde Banks krak.

Advokat kræver nemlig, at staten skal redde op mod 1100 bankkunder ud af det såkaldte Aktiv Boliginvest-koncept, skriver Dagbladet Roskilde.

Op mod 1100 helt almindelige bankkunder i Roskilde Bank er blevet lokket med på det såkaldte Aktiv Boliginvest-koncept. Et koncept, som nu har ført mange af kunderne og deres familier ud i økonomisk ruin, hvor de i dag sidder hjælpeløse tilbage med milliongæld.

Advokat Ole Lund-Thomsen, København, repræsenterer foreløbig fire af sagerne, som han har indbragt for Pengeinstitutankenævnet. Og han er ikke i tvivl om, at Nationalbanken og dermed staten, som har overtaget resterne efter Roskilde Bank, bør gå ind og overtage de 1100 bankkunders engagementer i »Aktiv Boliginvest«. Også selv om det i sidste ende vil betyde en ekstra regning på måske flere hundrede millioner kroner til de danske skatteydere.

Nationalbanken forpligtede sig i forbindelse med overtagelsen af resterne af Roskilde Bank til at udrede, hvad der måtte være af erstatninger til kunder og tidligere kunder, hvor der eksempelvis kan gøres et rådgiver-ansvar gældende. Og det mener Ole Lund-Thomsen, at der kan omkring Aktiv Boliginvest-konceptet. Her blev kunderne lokket til at optage millionlån i friværdien i deres ejerboliger.

Lånene blev optaget i afdragsfrie realkreditlån, og pengene blev anbragt i udenlandske højrente-obligationer via en investeringsforening. Kunderne blev lovet et minimumsafkast på syv procent fra obligationerne. Men kurserne på obligationerne er styrtdykket, og afkastet skal derfor tages fra investeringsforeningens formue, som dermed trues af konkurs.

- De salgsmetoder, der er anvendt i Roskilde Bank, er metoder, som overhovedet ikke burde kunne forekomme i et civiliseret finansielt samfund. Jeg mener, at filmen skal rulles tilbage. Roskilde Bank må overtage engagementerne, som om de aldrig havde fundet sted, siger Ole Lund-Thomsen.

Han venter netop nu på, at de sager, han har indbragt for Pengeinstitutankenævnet, skal blive afgjort.

- Når man ser på disse sager, er det jo ikke spekulanttyper, vi har med at gøre. Jeg har et eksempel på en 62-årig enlig servitrice, som sidder i et lille parcelhus og lige kan få det til at løbe rundt. Hende har man proppet dette Aktiv Boliginvest-koncept ned i halsen på, uden hun reelt forstod noget som helst. Det er fuldstændigt forrykt, siger Ole Lund-Thomsen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen