Berlingske Business
17:41God weekend

Den lange rejse fra Brørup Sparekasse til Saxo Privatbank

Det er med en vis naturlig ydmyghed, at cyklen sættes i stativet tæt ved den sorte Mercedes og den ligeværdige, ligeledes sorte Audi foran Saxo Banks hovedsæde ved Tuborg Havn i Hellerup. Den bliver ikke mindre, når entreen gøres, og modtagelsen finder sted i en hall med flygel, cafebar, designermøbler og kunstgenstande, der er beyond reach for normaldanskeren. Marmorskulpturen Dying Lady af Christian Lemmerz er lige så iøjnefaldende som citaterne på glasvæggen, der er inspireret af forfatteren og filosoffen Ayn Rands hyldest til kapitalismen, og to ægte formel 1-racere, der skal signalere fart over feltet. De to formel 1-racere har deres egen historie. De er kommet til Saxo Bank sammen med Eric Rylberg og hans trofaste makker Karsten Poulsen, der i dag er direktører i Saxo Bank. Ideen til formel 1-racerne kommer fra ejendomsselskabet Keops, hvor Karsten Poulsen en periode var administrerende direktør og Eric Rylberg meddirektør. Der havde man indkøbt to skalamodeller fra Ferrari i størrelsesforholdet 1:5. Hos Saxo Bank står den ægte vare. Den døende dame har en næsten tilsvarende historie. Den er også kommet ind med Rylberg og Poulsen. Den stod oprindeligt i ISS’ hovedsæde i København og var også indkøbt af Rylberg, da han var koncernchef for rengøringskoncernen. Via en mellemhandler kom skulpturen og en række kunstgenstande tilbage til Rylberg, nu i Saxo Banks hovedsæde, som rummer Danmarks største private samling. Saxo Bank emmer af rigdom, velfærd og internationalt format med afdelinger i hele verden og et af verdens mest avancerede handelssystemer for velhavere, der har forstand på at investere i alle typer finansielle instrumenter. Det er her, at stifterne Kim Fournais og Lars Seier Christensen på 20 år har opbygget en investeringsbank, der har gjort dem til milliardærer med hver en håndfuld af de mange nuller. Men det er slet ikke den historie, vi skal beskæftige os med.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen