Berlingske Business

Trappefabrikker et trin op

Landets største producenter af henholdsvis træ- og ståltrapper, A/S Forenede TrappeFabrikker i Ølgod og HB Trapper A/S i Snejbjerg ved Herning, tog begge et trin op i indtjeningen i det seneste regnskabsår.

De to fabrikker, der begge har Pasodan Holding A/S i Videbæk og Midtjysk Udviklingsselskab A/S i Ikast som de største aktionærer, har med effektiviseringer og tilpasninger i organisationen strammet op efter beskedne økonomiske resultater i forrige regnskab. Forenede TrappeFabrikker har i mange år haft Tyskland som det største enkeltmarked, men det er de senere år skrumpet betydeligt ind på den grund af den økonomiske krise og den lave byggeaktivitet. Ølgod-virksomheden har lukket sit salgskontor i Hamborg og varetager nu kontakten med de mangeårige samarbejdspartnere direkte fra Danmark. Den danske trappeproducent står for kvalitetsprodukter på højt håndværksmæssigt niveau men presses syd for grænsen af blandt andre polske producenter. Forenede TrappeFabrikker forventer dog, at fundamentet til at erobre noget af det tabte salg tilbage nu er lagt.

Bredere program

På hjemmemarkedet foregår salget gennem tømrermester og tømmerhandlere, og her sidder virksomheden som den største på en pæn bid af et marked med mange mindre producenter og importører af udenlandske produkter. Norske og svenske producenter med let adgang til råvarer er blandt konkurrenterne.

Forenede TrappeFabrikker har udvidet programmet med en række nye gelændertyper, ligesom tendensen til at blande materialerne og anvende stål i trætrapper også slår igennem i sortimentet. Det udvidede program kombineret med en opstramning af leveringssikkerhed og behandling af reklamationer skal konsolidere den i forvejen stærke position på det danske marked. I modsætning til søsterselskabet bevarer HB Trapper egen tilstedeværelse i Tyskland, hvor tyske kunder betjenes fra et datterselskab i Hamborg. I Danmark foregår salget fra Herning og Gentofte, og virksomheden leverer desuden alle former for ståltrapper til kunder i hele Norden.

Den midtjyske trappeveteran, Gert Juncker, der er administrerende direktør i begge selskaber, ønsker ikke at udtale sig om regnskaberne, der ellers begge byder på fremgang. Forenede TrappeFabrikker har bevæget sig fra noget nær nul før skat til et plus på godt 1,3 mio. kroner, mens HB Trapper har vendt et underskud på 1,9 mio. kr. til et overskud på 1,5 mio. kroner. HB trapper, der også omfatter Schack Trapper i Skærbæk i Vestsønderjylland, venter et stigende resultat i dette regnskabsår, mens søsterselskabet i Ølgod står til uændret overskud før skat. Forenede TrappeFabrikker fik i juni 2003 ny direktør, Hans Peter Høeberg, der siden har overtaget en mindre aktiepost i selskabet. Midtjysk Udviklingsselskab rykkede ind som medaktionær for halvandet år siden.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen