Berlingske Business

TDC vil outsource IT for millioner

Køen i kantinen bliver fremover lidt kortere hos telegiganten TDC, der arbejder på at outsource it-opgaver for et to-cifret millionbeløb årligt, og dermed slanke organisationen med 264 medarbejdere.

Divisionen TDC Services, der udbyder tjenester indenfor blandt andet it og indkøb til TDC''''s danske forretningsenheder, forhandler i øjeblikket med flere eksterne leverandører om overtagelse af tre forretningsområder.

Ledelsen har henover efteråret gennemgået TDC Services med en tættekam i jagten på økonomiske besparelser. Udbyttet blev lokalisering af afdelingerne for decentral pc-drift, udvikling og tilpasning af økonomistyringssystemer og oversættelse som områder, hvor der vil kunne opnås økonomiske gevinster ved outsourcing. De to førstnævnte områder beskæftiger i dag hver 130 mand, mens der er fire ansatte i oversætterfunktionen.

Forhandlingerne om udliciteringen af den decentrale pc-drift og oversætterfunktionen er langt fremme og forventes afsluttet i januar måned. Udskilningen af den sidste afdeling forhandles i øjeblikket med fire interesserede parter i IBM, CSC, Accenture og Cap Gemini. Her ventes en afklaring i løbet af 2005''''s første kvartal.

- Efter en nøje gennemgang af hele divisionen har vi konstateret, at andre vil kunne drive disse tre afdelinger mere effektivt end os. Da de samtidig ikke udgør kerneforretninger for os, er det helt naturligt, at lægge dem ud til eksterne leverandører. Det forhandler vi så om i øjeblikket, forklarer Klaus Pedersen, adm. direktør i TDC Services.

Følger tendens

Med de aktuelle tiltag følger TDC en tendens, som præger hele den europæiske telebranche. Her er outsourcing dagens orden ud fra betragtninger om et stadigt fokus på kerneforretningen og en optimering af denne.

Det er da heller ikke første gang, at TDC udliciterer. Sidste år lagde man således driften af koncernens gamle virksomhedssystemer, der er under udfasning, ud til it-koncernen CSC, der altså også byder sig til i den aktuelle outsourvingsag. Dermed udskilte TDC 183 medarbejdere.

I forhold til konkurrenter som Tele2, Telenor og Telia har den danske telegigant dog ligget lidt på den lade side, hvad angår outsourcing. TDC har været hæmmet af gamle overenskomster og tjenestemandsansættelser, som har bundet personale til koncernen.

- Outsourcing er dagens orden i telebranchen, og der er god logik i sådan et skridt for TDC. Det handler om at få barberet omkostningerne ned for at stå stærkest muligt i konkurrencen. Det er næppe sidste gang, at vi ser sådan et træk fra TDC, vurderer analytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Bank.

Åbne kort

TDC har løbende holdt medarbejderne orienteret om outsourcing-planerne, blandt andet ved et stort informationsmøde i København i starten af december.

Formålet er at imødegå den usikkerhed, som der uvilkårligt vil opstå blandt nogle af de berørte medarbejdere.

ErhvervsBladet erfarer imidlertid, at det ikke helt er lykkedes at undgå utilfredshed rundt omkring i de afdelinger, der står overfor at blive outsourcet.

- Overordnet har vi haft en god dialog med vores ansatte, men man kan næsten ikke undgå lidt muggen i krogene, når man går i gang med sådanne tiltag. Derfor gør vi meget ud af at spille med åbne kort overfor de berørte medarbejdere, siger Klaus Pedersen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen