Berlingske Business

Samarbejde mellem erhverv og forskning - også virksomhedernes ansvar

Der er for tiden stor fokus på vigtigheden i at forene forskning og erhverv som en måde at sikre Danmark en plads blandt verdens førende videnssamfund.

Og her bærer de danske uddannelsessteder naturligvis er stort ansvar for at formidle deres forskning og i det hele taget i højere grad målrette den mod erhvervslivet. Men også virksomhederne bærer et betydeligt ansvar for samarbejdet mellem forskning og erhverv. En undersøgelse fra DEA, Danmarks ErhvervsforskningsAkademi, viser bl.a., hvor de danske virksomheder kan sætte ind for at knytte stærkere bånd til forskningen. Det anbefales, at virksomheden selv opsøger samarbejde med relevante uddannelsessteder og f.eks. tilbyder praktik og specialesamarbejde til studerende; at ph.d.-studerende tilbydes at lave pilotprojekter i virksomheden og endeligt, at virksomheden evt. efteruddanner ansatte i form af universiteternes erhvervsrettede ph.d.-uddannelse.

Mulighederne er altså mange, hvis man som lille eller stor virksomhed ønsker at høste frugten af den store mængde viden, der årligt genereres på de danske uddannelsessteder. Jeg synes, det er positivt, at der nu også sættes fokus på virksomhedernes vigtige rolle i at knytte forskning og erhvervsliv tættere sammen. Som virksomhed er der ingen grund til at indtage en passiv rolle og lægge ansvaret for vidensdelingen over på uddannelsesstederne. Det gælder tværtimod om at holde sig på forkant, aktivt opsøge den nye viden og skabe muligheder for samarbejde med de studerende og deres fag. Udbyttet er større viden og konkurrencedygtighed for hver enkelt virksomhed. Og i sidste ende bedre produkter og tilbud til forbrugerne.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen