Berlingske Business

Reform reducerer ikke behov for jysk-fynsk samarbejde

Det jysk-fynske erhvervssamarbejde skal fortsætte trods strukturreformen. Der vil nemlig stadig være et stort behov for en stærk vækstdynamo i det jysk-fynske efter 2007, hvor amterne nedlægges til fordel for større regioner, og hvor stribevis af kommuner lægges sammen til større enheder.

Sådan lyder udmeldingen fra medlemmerne af den politiske styregruppe bag det jysk-fynske erhvervssamarbejde.

- Behovet og grundlaget for samarbejde vil på ingen måde forsvinde, selv om danmarkskortet ændres. Jylland-Fyn vil også fremover være i stærk konkurrence med andre regioner som Øresundsregionen, Hamborg og Göteborg-området, og det handler om at stå sammen og stå stærkt. Alternativt ender vi i samme grøft med markant skævvridning mellem Øst- og Vestdanmark, som før det jysk-fynske erhvervssamarbejde blev etableret, fremhæver formanden for det jysk-fynske erhvervssamarbejde, amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen (S) fra Århus Amt.

Samme holdning deler Skanderborgs borgmester Aleksander Aagaard (V), der er formand for kommuneforeningen i Århus Amt.

- Der vil i fremtiden stadig være tale om en øst-vest-balance, hvor det er afgørende, at Jylland-Fyn står sammen om at styrke sine fælles interesser. Globaliseringen stiller os også over for enorme udfordringer, så det er helt nødvendigt, at vi i det jysk-fynske bliver ved med at være på forkant med udviklingen. Helt sikkert er det, at tingene ikke kommer til os af sig selv udefra, pointerer Aleksander Aagaard.

Han påpeger, at det jysk-fynske erhvervssamarbejde skal bygge videre på de erfaringer og succeser, som er høstet siden starten i 1998. Der skal ifølge Aleksander Aagaard især være fokus på uddannelse og innovation.

Borgmester Leif Skov (S), Børkop Kommune, er formand for kommuneforeningen i Vejle Amt. Han vurderer, at der bliver endnu større behov for det jysk-fynske erhvervssamarbejde fremover.

- Med de større kommuner og større regioner, som følger af strukturreformen, bliver der endnu mere vægt bag det jysk-fynske erhvervssamarbejde, og det skal vi forstå at udnytte. Vi skal hver især kende vores styrker og så udnytte potentialerne i fællesskab. Det er ikke nok, at den enkelte kommune og region alene satser på erhvervsudvikling og vækst - der skal større enheder til. Dybest set handler det om at sikre velfærden fremover. Det kan vi kun, hvis vi forstår at gribe bolden og udnytte mulighederne. Ellers ryger de jysk-fynske amter og kommuner bagud i konkurrencen, siger Leif Skov.

Han ser gode muligheder for at opnå flere og positive resultater ved at støtte projekter med deltagelse af både offentlige og private aktører - oftest private virksomheder samt offentlige uddannelses- og forskningsinstitutioner. er

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen