Berlingske Business

Microsoft i storform

En stor fremgang i server-salget, Microsoft Office og gensalget til det offentlige via SKI-aftalerne er hovedårsagerne til en overraskende stor fremgang i salget hos Microsoft Danmark på 13,1 pct.

Omsætningen i årets regnskab for perioden 2003/04 landede på 462,9 mio. kr. mod 409,2 mio. kr. i den tilsvarende periode året før.

- Trods konservative forhåndsforventninger gav regnskabsåret 2003/04 et særdeles tilfredsstillende resultat for Microsoft Danmark, skriver adm. direktør Jørgen Bardenfleth i beretningen. Han tiltrådte i juni 2004, hvor han afløste Klaus Holse Andersen, der er sendt op i det internationale Microsoft hierarki, hvor han i er vice president for EMEA med ansvar for Nordeuropa.

Dyr markedsføring

Jørgen Bardenfleth tilføjer senere i beretningen:

- Udover de nævnte faktorer var en generel vækst i it-investeringerne medvirkende til fremgangen. At danske virksomheder over en kam er begyndt at investere mere afspejlede sig også i et stigende OEM-salg.

Trods den flotte fremgang i salget faldt årets resultat fra 89,5 mio. kr. i 2002/03 til 79,4 mio. kr. i 2003/04, svarende til en tilbagegang på 11,3 pct.

- Faldet skyldes primært meget offensive investeringer i markedsføring såvel som oprustning på personalesiden, hedder det.

I den seneste regnskabsperiode øgede selskabet med hovedkontor i Hellerup antallet af medarbejdere fra 157 til 188. Salgsomkostningerne steg i perioden fra 85 mio. kr. til 108 mio. kr.

Økonomi-direktør Mikael Frederiksen oplyser overfor ErhvervsBladet, at Microsoft vil øge salgsomkostningerne og ansætte nye medarbejdere i indeværende år.

Den største produktnyhed i det afsluttede år var Microsoft Office System 2003. Derudover blev serverne samlet under brandet Windows Server System.

Vækst fortsætter

Software-giganten sover ikke på succesen fra det forgangne år, men forudser yderligere fremgang i salg og overskud.

- De positive forventninger skyldes den generelle forbedring af markedets investeringslyst, som er konstateret allerede i år. Endvidere står en række danske virksomheder overfor påkrævede moderniseringer af infrastrukturen.

Selskabet knytter særligt store forventninger til Office System 2003 og server-området igen.

I regnskabsåret er fusionen med Microsoft Business Solutions gennemført fuldt ud, og de to selskaber aflægger regnskab i fællesskab næste år.

(Regnskabs-boks)

Microsoft Danmark ApS - Hellerup

Tal i mio. kr. 2003/04 2002/03

Nettoomsætning 462,9 409,2

Resultat af primær drift 118,5 132,4

Årets resultat 79,4 89,5

Egenkapital 351,8 99,2

Antal ansatte 188 157

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen