Berlingske Business

Medejerskab skal fastholde dygtige medarbejdere

Medejerskab skal fastholde dygtige medarbejdere - 1

Ejerne af VS Automatic har solgt 20 procent af aktierne til et medarbejderejet selskab for at skabe tryghed og fastholde dygtige medarbejdere.

Sidste forår solgte ejerne af VS Automatic A/S 20 procent af virksomheden til et medarbejderejet selskab for at skabe tryghed og fastholde dygtige medarbejdere. Og det var ikke første gang ejerne, Torben Steffensen og Niels Valeur, valgte at gå nye veje.

De hyrede for nogle år siden et konsulentfirma for at få sat ord på virksomhedens strategi, vision og mission. Begreberne måtte dog justeres og gøres klarere for et par år siden, da medarbejderne følte, de ikke helt havde ejerskab over formuleringerne. Og netop ejerskab er et udtryk, Torben Steffensen ofte bruger.

- Vi synes, arbejdet med vores værdigrundlag, mission og vision gør, at den enkelte medarbejder tager mere medejerskab for den enkelte opgave, pointerer han. I årsregnskabet får medarbejderne ros. Ledelsen skriver blandt andet, at den er meget tilfreds med medarbejdernes anstrengelser og med resultatet før skat på 2,8 mio. kr.

50 pct. af overskuddet

Torben Steffensen fortæller, at fem medarbejdere henvendte sig for at høre, om de måtte købe aktier i virksomheden. Det er så endt med, at foreløbig ni medarbejdere har aktier i det medarbejderejede selskab.

- Vi synes, det er flot med ni medejere. Vores succeskriterium var fem. Vi har besluttet, at 50 procent af overskuddet i 2007/08 skal udbetales. På den måde får medejerne 20 procent af cirka en mio. kr., forklarer Torben Steffensen.

Sidste sommer konstaterede VS Automatic, at flere kunder gik ned i tempo. Derfor satte firmaet mere gang i det opsøgende arbejde for at få mere at lave. Det lykkedes, og i dag er opgaverne fordelt på flere kunder end tidligere.

- Vi ser positivt på fremtiden, fastslår Torben Steffensen. Cirka 75 procent af aktiviteterne i VS Automatic går ud på at hjælpe kunderne med industriel automatisering.

For maskinbyggere udfører VS Automatic el-delen på maskinerne, og det seneste års tid har robotløsninger vundet større indpas. Medarbejderne udfører også el-installation og alarminstallationer hos private og virksomheder. Der laves også meget industriservice for virksomheder i Horsens-området.

12 programører

VS Automatic har 12 programmører, der laver styringer til maskiner og procesanlæg. De integrerer blandt andet produktionsanlæg med kundernes økonomisystemer, så maskinerne integreres i de overordnede systemer.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen