Berlingske Business

Maskinfabrik mindre afhængig af fiskeriet

I Esbjerg Fiskerihavns storhedstid gav flere hundrede kuttere rigeligt at se til for en af havnens gamle virksomheder, Grumsens Maskinfabrik A/S. Fiskeflåden er i de senere år skrumpet kraftigt ind, og Grumsen er i fuld gang med at lægge virksomheden om til at betjene andre kundegrupper.

- Vi har tidligere været temmelig afhængige af fiskeriet, og det går skidt nu, specielt i Esbjerg. Derfor vil vi blandt andet satse mere på at sælge spilsystemer til kunder i en række lande og forventer os en del mere af området i de kommende år. Vi har solgt spilsystemer til maritime formål i USA, og ellers er det det europæiske marked inden for offshore og det maritime område, vi koncentrerer kræfterne om, siger adm. direktør John Grumsen.

Mens service og reparationer inden for fiskeriet nu kun udgør 20-25 pct. af omsætningen, stiger afsætningen til offshore og fabriksindustrien. Grumsens Maskinfabrik har et godt ry for specialreparationer og bearbejdning af store emner i stål som underleverance.

Grumsens Maskinfabrik er desuden blandt investorerne i selskabet bag havnens flydedok, Esbjerg Shipyard, der har kapacitet til skibe op til 4500 ton.

Endnu giver medejerskabet i Esbjerg Dock Services A/S ikke noget afkast, men John Grumsen vurderer initiativet som et løft for havnens virksomheder.

- Det har givet virksomhederne omkring dokken nogle opgaver, som de ellers ikke ville være kommet i nærheden af, siger John Grumsen.

Maskinfabrikkens overskud i regnskabsåret, der sluttede 30. september, er vokset fra bare 23.000 kr. til knap 700.000 kr. før skat. Med til historien hører dog, at Grumsen i forrige regnskab fik et tab på anparten i partsrederiet Sea Flower P/R på 728.000 kroner, og derfor er resultatet reelt ikke forbedret. Det betegnes da også som utilfredsstillende.

Grumsens Maskinfabrik er fortsat med i partsrederiet MS Laola i Odense, og det ventes ikke at blive nødlidende, idet fragtmarkedet inden for skibsfarten har stabiliseret sig på et pænt niveau.

Øget afsætning til offshore, industri og udlandet skal sammen med en tilpasning af omkostningsniveauet medvirke til en forbedret drift i dette regnskabsår. Det er ikke fiskeriet, virksomheden skal basere sin eksistens på.

- Ikke hvis man vil holde et vist aktivitetsniveau, som vi har i sinde. Kan vi holde en vækst på fire pct. årligt i de kommende år, vil vi være tilfredse, siger John Grumsen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen