Berlingske Business

Manden der er gået i krig med Roskilde Bank

developer
Anders Moesgaard har indgivet en stævning på 383 mio. kr. mod Roskilde Bank. Foto:

Sjællandsk developer er gået i infight med Roskilde Bank. Han startede sin første virksomhed, mens han læste HF.

Han har læst jura på universitetet i tre måneder, men har ingen egentlig uddannelse. Han startede sin første virksomhed, da han gik i skole. Og nu er han for alvor kommet i søgelyset igen, fordi Rokilde Bank har indgivet konkursbegæring mod hans selskab AM Gruppen a/s.

Iværksætter og developer Anders Moesgaard er bestemt ikke glad for Roskilde Bank i disse dage. Som et modsvar på konkursbegæringen mod AM Gruppen, har Anders Moesgaard indgivet en stævning på 383 mio. kr. mod Roskilde Bank.

Banken har lavet et aftalebrud, mener Anders Moesgaard.

- Der er ingen tvivl om, at Roskilde Bank har fat i den lange ende, og vi står med ryggen mod muren. Men den situation skal de ikke misbruge til at forhindre, at sandheden om, hvordan banken har ageret, kommer frem, siger Anders Moesgaard.

- Jeg tror ikke på, at det ender med, at AM Gruppen bliver erklæret konkurs. Vores krav mod Roskilde Bank mere end opvejer det, som vi skylder Roskilde Bank, siger Anders Moesgaard.

Anders Moesgaard er en af de klassiske developere. Han er selvlært ejendomsudvikler, købmand og restauratør. Karrieren begyndte med udvikling og salg af rensevæske til grammofonplader.

Det blev til virksomheden AM Kemi, der blev startet helt tilbage i 1971, mens Anders Moesgaard stadig læste HF. AM Kemi gav overskud og pengene blev investeret i ejerlejligheder.

Det blev startskuddet til, at Anders Moesgaard fik en hovedrolle i de »gamle developeres« storhedstid i 1980’erne. Anders Moesgaard var med i ejendomsmastodonten Sophienberg, der rundede en balance på flere milliarder kroner. Det var mere end konkurrenter som Axel Juhl Jørgensen og Flemming Thomsen kunne klare.

Store kontorejendomme blev bygget for egen regning uden at have købere eller lejere på forhånd. Det gik godt i en række år, men i starten af 90’erne gik bunden ud af ejendomsmarkedet, og det samme skete med Anders Moesgaards forretninger. Han blev erklæret personlig konkurs.

- Konkursbegæringen kom samme dag, som min kone fødte vores yngste søn, og det var lidt af et granatchok. Der gik flere år, inden vi for alvor kom videre, siger Anders Moesgaard.

Han var dog aldrig i tvivl om, at han igen ville prøve lykken med nye ejendomsprojekter.

- Jeg har ingen egentlig teoretisk uddannelse. Min eneste mulighed var at gå ud og starte op igen, siger Anders Moesgaard.

- Jeg er selvstændig med alt, hvad dertil hører. Nogle gange går det godt, og man bygger en masse op. Andre gange gør det ikke, siger Anders Moesgaard.

Han står i dag i spidsen for det børsnoterede selskab Walls. Et selskab, der står for at udvikle livsstilsboliger i København. Men også en virksomhed, som har mærket, at krisen kradser. For få år siden var selskabet over en mia. kr. værd. Nu er værdien skåret helt ned til 40 mio. kr.

Trods være udsigter tror Anders Moesgaard på, at Walls overlever.

Familien i højsædet

Privat bor Anders Moesgaard i Klampenborg nord for Købehavn. Han har boet i det samme hus i 35 år. Han har fire børn og et barnebarn på vej.

Arbejdstiden er på omkring 70 timer om ugen, og det levner ikke megen plads til fritidsfornøjelser. Men den fritid, der er, bliver brugt sammen med familien. På programmet står blandt andet rejser og skiture.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen