Berlingske Business

Lokal bank sponsor for vestjysk iværksættermiljø

Fra næste sommer står et helt nyt miljø parat i Novem til iværksættere, forskere og studerende, som har lyst til at arbejde i et spændende fagligt fællesskab. Novem er en relativ ny videnpark placeret nord for Holstebro. Videnparken er i øjeblikket under udvidelse med et Novem 2, og det er her, at iværksættermiljøet indrettes i et 100 kvm. stort kontorlandskab.

Det er Novem, der i praksis kommer til at administrere de disponible arbejdspladser i det nye miljø, mens Vestjysk Bank sponserer huslejen for hele arealet, samt det nødvendige arbejdspladsudstyr. Interesserede lejere vil blive tilbudt en ordning, som passer til den enkeltes forudsætninger. Samtidig bliver der mulighed for at trække på nogle af de mange fælles faciliteter, der findes i Novem. F.eks. IT, mødelokaler, reception, telefonomstilling, kantine, samt administrativ bistand og ledelsesmæssig sparring og meget mere.

Stigende interesse

Novem har i løbet af det seneste år givet husly til både iværksættere og specialestuderende i kortere og længere tid. De er blevet placeret ved ledige skriveborde rundt omkring i bygningen.

- Det har fungeret glimrende indtil nu, men vi fornemmer også at interessen for at arbejde i Novem er stigende, siger Novems direktør, Jørgen Udby.

Forskere kommer

Han hæfter sig ved, at forskere og studerende fra landets universiteter er begyndt at indfinde sig i glasbygningen nord for Holstebro. Ikke mindst i kraft af VIFU ¿ Videncenter for Fødevareudvikling, som igennem en lang række projekter trækker meget på nogle af de højere læreanstalter.

Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole planlægger bl.a. i samarbejde med centret at tilbyde et indgangsår til universitetet.

Det handler om det første år af de to uddannelser indenfor levnedsmiddel og naturressourcer. Der er tale om parallelforløb til eksisterende uddannelser på landbohøjskolen og DTU i Lyngby. En arbejdsgruppe i KVL er nu nedsat for at planlægge de to uddannelsesforløb, som ventes at kunne gå i gang i sommeren 2005 eller 2006.

I første omgang er det planen, at de to uddannelsesforløb skal benytte de fysiske rammer i Novem og på Holstebro Tekniske Skole.

Det kommende Novem 2 vil efter planen stå klar til næste sommer. jc

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen