Berlingske Business

Jesper Office A/S glæder sig til kommunalreform

I Ulfborg i Vestjylland ligger kontormøbelproducenten Jesper Office.

Her gnider man sig i hænderne ved udsigten til den kommende kommunalreform og de mange kommunesammenlægninger. Det skyldes ikke så meget, at selskabets hjemkommune, Ulfborg-Vemb, bliver en del af en ny storkommune med Holstebro og Vinderup.

Det skyldes mere, at de større kommuner, ifølge Jesper Offices markedsdirektør, Peter Kristensen, vil agere langt mere professionelt på indkøbssiden.

Det vil give de større leverandører fordele, mener han, og sætte skub i en tiltrængt konsolidering af branchen.

Plads til fem

Peter Kristensen har tidligere forudsagt, at der om fem år blot vil være fem danske producenter tilbage, og Jesper Office agter at være én af dem.

- Tidligere har især de små kommuner ved indkøb kunnet tage lokale hensyn. Det vil ikke i samme grad være tilfældet i fremtiden. De kommunale indkøbere vil være væsentligt mere professionelle, hvilket især vil komme de større udbydere til gavn. Derfor tror jeg også, at kommunalreformen vil sætte ekstra fart på den konsolidering i branchen, der alligevel vil komme før eller siden, forklarer han.

Markedsdirektøren mener selv, at Jesper Office har det helt rigtige set-up til den kommende tid.

Virksomheden er i fuld gang med at opbygge et landsdækkende net af franchisetagere, som med inspirationshuse skal tage konkurrencen op lokalt, men med en globalt aktiv virksomhed bag sig.

Der er i dag fem inspirationshuse, mens yderligere en er på vej i Kolding, oplyser Peter Kristensen.

Det globale hos Jesper Office ligger i, at virksomheden, foruden at producere i Ulfborg, har sin egen fabrik i Ukraine med 55 medarbejdere.

Hertil kommer, at vestjyderne hyppigt køber ind hos kinesiske leverandører.

Slutmontage foregår dog altid i Ulfborg.

Også på afsætningssiden opererer Jesper Office internationalt. Virksomhedens traditionelt største marked er USA, mens det danske marked er af nyere dato.

Vækst

Begge steder står den imidlertid på stærk vækst, oplyser Peter Kristensen.

I indeværende regnskabsår, der er lig kalenderåret, venter han en omsætningsvækst på mere end 25 pct., og i USA ventes væksten også at nå op i et tocifret procenttal.

På spørgsmålet, om væksten er udtryk for en generel vækst i markedet efter års tilbagegang, svarer han:

- Umiddelbart er det usikkert, om markedet virkelig er på vej op igen. Det betyder nu heller ikke så meget for os, om markedet stiger tre, fire eller fem pct. Vigtigere er det, at vi får erobret markedsandele, og det gør vi jo givetvis, da enhver jo kan se, hvem der de senere år har tabt omsætning. Især glæder det mig, at vores vækst er bredt funderet. Vi oplever den stigende efterspørgsel blandt såvel små som store eksisterende kunder, men vi får samtidig også mange nye kunder, siger han.

Væksten i Danmark kommer i et år, hvor Jesper Office først og fremmest har haft fokus på afsætningssiden. Året har således kun budt på få nye produktlanceringer. Det kommer imidlertid næste år, lover Peter Kristensen.

- I 2005 lancerer vi en række nye produkter på det danske marked.

- Det bliver både indenfor skriveborde, opbevaringsmøbler, konferenceborde og stole, fortæller han.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen