Berlingske Business

Iværksætterne blander sig

Det er ikke altid klarsyn, der karakteriserer de iværksætterudspil, som kommer fra Christiansborgpolitikerne.

Men måske bliver det fremover lettere for politikerne at se sagerne fra en iværksætters side. I hvert fald for den brillebærende del af folkestyret, for i går afleverede den danske iværksættervirksomhed Spectacare A/S et mindre vognlæs af sine produkter på Christiansborg i København. Spectacare har udviklet en elektrisk brillepudser, som hver af de 179 medlemmer af Folketinget, også ikke-brillebrugerne, i går blev ejer af.

- Vores hovedbudskab er alvorligt nok. Nu hvor politikerne i den seneste tid har sørget for at fjerne det værste fedt fra brillerne, kan de gå over til finpudsningen. De skal være opmærksomme på de barrierer, man står over for som iværksætter, og jo bedre de kan se dem, desto nemmere kan de rydde dem af vejen, siger Henrik Thorsen, som sammen med Jørgen B. Larsen har udviklet, patenteret og produceret Spectacare-brillepudseren. Sammen med den tidlige julegave fik folketingsmedlemmerne et brev, hvor de to iværksættere beskriver, hvordan de har oplevet tilværelsen som iværksætter.

- Vi kan godt forstå, at mange iværksættere giver op. Vi har selv en praktisk indgang til iværksætteri, og derfor vil vi gerne blande os i debatten og bidrage med vores erfaringer, siger Henrik Thorsen. Han og Jørgen B. Larsen peger bl.a. på, at iværksætterne må bruge al for meget tid på at finde risikovillig kapital, at iværksætterrådgivningen mangler spidskompetencer, og at mange idemagere efter deres mening aldrig kommer ud af idefasen, netop fordi de mangler den nødvendige specialistrådgivning.

Glimt i øjet

- De har et godt budskab og afleverer det med et glimt i øjet. Næsten bogstaveligt. Det har jeg taget til mig, siger Jann Sjursen, brillebærer og erhvervsordfører for Kristendemokraterne.

Han har været udsat for mindre behagelige og især mindre seriøse happenings og glæder sig over den sobre måde, Spectacare blander sig i debatten. Jann Sjursen peger dog på, at der i den senere tid er gjort meget for iværksættere fra politisk side.

- Men det kræver stadig meget at være iværksætter, og især de offentlige myndigheder kan stadig være en svær partner for iværksætteren. Flere iværksætterrådgivere med erfaringer som iværksættere kan løse nogle af de problemer, siger Jann Sjursen.

Ideernes Hus

Helt konkret ønsker de to iværksættere sig et ''Ideernes Hus'', hvor kreative mennesker kan aflevere deres ideer til mennesker med forstand på virksomhedsdrift. Mange hoveder tænker nemlig bedre end få:

- Som iværksætter skal man vide alt om at rejse kapital, om at udvikle, markedsføre og så videre. Det er der ingen mennesker, der kan leve op til, og derfor vil vi foreslå, at man deler opgaven, siger Henrik Thorsen. Fra offentlig side skal man oprette et ''Ideernes Hus'', hvor hr. og fru Danmark kan aflevere en ide, som andre folk så kal arbejde videre med, siger han.

- Mange erhvervsfolk går rundt og leder efter produkter, de kan få lov at producere. De skal have mulighed for at lave en aftale med en opfinder eller en idemager om at arbejde videre med deres ideer. På den måde kan vi forhindre, at så mange gode ideer går tabt, siger Henrik Thorsen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen