Berlingske Business

Haderslev bedst i Sønderjylland

Ernst & Young oplyser at det af deres rapport "Entrepreneurship i Danmark" til afdækning af erhvervsvirksomhedernes vækst i Danmark, fremgår at Haderslev ligger i den øverste tredjedel med hensyn til vækstkommuner. Klart positivt.

E&Y oplyser også i pressen, at man ikke har nogen mening om at Haderslev er dårlig til at bevare arbejdspladser. Underligt når det direkte af den liste, hvori E&Y også egenhændigt har bestemt alle danske kommuners rangorden, fremgår hvor mange arbejdspladser kommunerne har vundet eller tabt. Denne rangorden af kommunerne er som det netop er sket, af pressen anvendt til en manipulation over om kommuner er gode eller dårlige. Af listen har dagspressen direkte udledt, at Haderslev er den dårligste kommune i Sønderjylland hvad angår bevarelse af arbejdspladser.

E&Y oplyser at man har anvendt materiale fra Danmarks Statistik som grundlag og oplyser at de dårlige tal for Haderslev i rapporten derfor næppe skyldes E&Y´s kontor. Det kan man så mene hvad man vil om, for selv om et stort revisorfirma nok kan "fortolke" enhver statistik efter behov, så ændrer dette ikke ved den kendsgerning at Haderslevs borgmester i pressen kunne oplyse at det netop af Danmarks Statistik kan udledes at Haderslev helt omvendt er den by der har tabt færrest arbejdspladser. Hvis en stor velrenoveret virksomhed vil stille sig til selvbestaltet dommer over kommuner og virksomheders værdi i rangorden må mindstekravet være at man sikrer det er korrekte data man oplyser, men lige så meget at man følger op på at deres materiale ikke bliver misfortolket eller misbrugt, bevidst eller ubevidst til skade for andre.

Efter E&Y´s rangordning er Nr.Snede i top trods et tab på 28 arbejdspladser, relativt det samme som Haderslev, hvorimod Kalundborg, der har vundet 472 arbejdspladser er en ren bundskraber. Men ok, de mange nye arbejdspladser er nok mere værd for Kalundborg end en topplacering i E&Y´s fine rapport.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen