Berlingske Business

Håndværket prioriteres frem for salget

.
Foto: Scanpix

Hos små producenter af fødevare er håndværket ofte i højsæde på bekostning af salg. Der er dog hjælp at hente til markedsføring i landsdækkende producent-netværk.

I underskoven af små niche-orienterede fødevareproducenter, hviler hele virksomheden ofte på produktet, hvilket fører til, at markedsføringsdelen nedprioriteres.

Hos netværket Smagen af Nordjylland arbejder man for vidensdeling og opkvalificering i de 110 medlemsvirksomheder.

- De producerer spændende produkter, men når det kommer til afsætning og markedsføring er der behov for at dele erfaringer, forklarer direktør Mette Albæk Madsen.

Hun fortæller at netværket, der er en del af det landsdækkende Smagen af Danmark, udover at være en markedsføringsparaply arbejder for at lette distribution.

- Det handler blandt andet om at parre producenterne med de rigtige butikker, og så om at være et forum for gode råd, siger hun.

En af de virksomheder, der har fået gavn af Smagen af Norjylland er den lille marmeladeproducent Bondegårdshyben.

- Det har krævet erfaring og investering at komme i gang, og vi har fået meget ud af netværket med hensyn til at slå vores navn fast, fortæller Henrik Sørensen, som sammen med sin hustru Mette driver den lille fabrik.

På Aabybro Mejeri produceres der is og smør efter gamle håndværkstraditioner, og her bruges der ikke mange kræfter på markedsføring.

- Jeg bruger helt klart størstedelen af mine kræfter på produktudvikling. Resten kommer af sig selv, når man som os arbejder ud fra gedigne håndværkstraditioner, siger ejer NH. Lindhardt.

Den strategi har han haft succes med, og han har ikke nødvendigvis vækst som et mål.

Læs også:
Specialbutikker frygter afskaffelse af lukkelov
Haves: Begejstring Mangles: Forretningssans

Nye afgifter

NH Lindhardt frygter ikke at gå glip af muligheder ved at være påholdende med nye investeringer. Han erkender, at det kunne give udvikling, men han vil hellere sætte tæring efter næring.

- Jeg afpasser mine omkostninger efter indtægter, og som jeg ofte siger, vil jeg hellere grine ud af et lille vindue end græde ud af et stort.

Han er tilfreds med den situation, som det gamle mejeri befinder sig i, selvom der er mørke skyer på vej fra Christiansborg.

- Næste år nok bliver lidt vanskeligt på grund af de store afgifter, der kommer på usunde varer som is og smør. Men jeg er født optimist, siger NH. Lindhardt

Ifølge Mette Albæk Madsen fra Smagen af Nordjylland, er markedet for specialiteter dog også ramt finanskrisen.

- Vi må erkende at krisen kan mærkes. Det er heldigvis ikke så hårdt, men det går ikke entydigt opad for branchen, siger hun.

Læs også:
Specialbutikker frygter afskaffelse af lukkelov
Haves: Begejstring Mangles: Forretningssans

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen