Berlingske Business

Frimodt har taget kinesiske motorer ind

I mange år har en af landets førende leverandører af elektromotorer, specialmotorer, gear og gearmotorer til dansk industri først og fremmest solgt tyske og italienske produkter. Men for nogle måneder siden udvidede R. Frimodt Pedersen a/s med et kinesisk motorprogram, hvor produkterne er noget billigere end de europæiske.

- Vi har suppleret vort program med de kinesiske produkter i erkendelse af, at der også er et kundesegment til de billigere motorer. Vi har solgt kinesiske motorer i nogle få måneder, og det er gået tilfredsstillende, siger Rudolf Frimodt Pedersen.

- Konkurrencen er blevet skarpere, og prisen er meget afgørende for kunderne. Vores styrke er, at vi har et bredt produktprogram, et stort lager og en fleksibel logistik, så kunderne med f.eks. produktionsnedbrud midt om natten kan kontakte os og få leveret det ønskede. Vi monterer ikke hos kunderne, men vi kan levere døgnet rundt. Derudover har vi eget montageværksted, hvor vi klarer mange forskellige monteringsopgaver efter kundeønske, fortæller R. Frimodt Pedersen, 66 år. Til maj kan han fejre 50 års jubilæum i familievirksomheden, som hans to sønner er ved at overtage. Den ene søn tager sig af salg og teknik, mens den anden er ansvarlig for indkøb og højre hånd for faderen, som begyndte i firmaet som maskinabejderlærling. Firmaet blev grundlagt i 1936 af Rudolf Frimodt Pedersens far.

Den nuværende ejerleder har haft godt fat om tingene gennem årene. Bruttofortjenesten i det seneste regnskab endte igen på godt 23 mio. kr. og resultatet før skat på næsten 12 mio. kr. - det er stort set som året før. For fem-seks år siden var tallene flottere. I 2001/02 var resultatet før skat 13,6 mio. kr., og fire år tidligere var det oppe på 17,4 mio. kr. Men familien Frimodt Pedersen behøver ikke frygte smalhals. Egenkapitalen i familiens holdingselskab udgør i 2003/04 105,6 mio. kr. Moderselskabet har brændt sig på aktieinvesteringer og har mistet mange penge på den konto. I holdingsselskabets årsrapport står, at "moderselskabets investeringer i portefølje-aktier har været stærkt påvirket af den negative udvikling på aktiemarkedet de seneste år". De store tab fik i 2002 firmaet til at skifte fra Danske Bank til Sydbank.

Handelsselskabet sælger sine motorer gennem bl.a. elektromekaniske værksteder og direkte til OEM-kunder, d.v.s. producenter. Salget håndteres i hovedsædet i Daugård og af en sælger på Sjælland og en i Jylland.

Rudolf Frimodt Pedersen kan ikke spore noget dansk opsving. På den anden side klager han heller ikke.

- Vi kan mærke skærpet konkurrence på standardprodukter, og derfor er det godt at have et montageværksted, der kan fylde huller ud, siger Rudolf Frimodt Pedersen.

R. Frimodt Pedersen A/S - Daugård

Mio. kr.

2003/04 2002/03

Bruttofortjeneste 23,0 23,6

Resultat før skat 11,9 12,5

Egenkapital 54,4 61,0

Ansatte 24 23

Firmaet leverer elektro- og gearmotorer, tandhjuls- og snekkegear, elektromagnetiske bremser og koblinge og frekvensomformere til dansk industri.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen