Berlingske Business

Formanden har ikke haft tab på kunder i 16 år

Håndværksrådets formand, Niels-Erik Lundvig, indgår ikke kompromisser om betalingsbetingelser og har ikke haft tab på kunder i 16 år.

I flere år har Håndværksrådets formand og direktør i Q-Transportmateriel A/S, Niels-Erik Lundvig, ikke trukket på firmaets kassekredit. Det giver mange fordele. Ikke mindst under en finanskrise.

- Vi er selvfinansierende og kan derfor bruge ressourcerne til at udvikle rigtig gode løsninger til vore kunder. Det er en dejlig situation at være i, fastslår Niels-Erik Lundvig.

Han er hovedaktionær i Q-Transportmateriel, der udvikler og leverer systemer til intern transport og håndtering af stykgods og paller i virksomheders produktion og distribution.

En solid likviditet har altid haft topprioritet hos Niels-Erik Lundvig, som takker nej til ordrer fra kunder, der ikke har økonomien i orden.

Ingen bankforretning

- Vi indgår ikke kompromisser om betalingsbetingelserne og har i 16 år praktisk taget ikke haft tab på debitorer. Vi vil ikke på nogen måde levere bankforretninger,« pointerer Niels-Erik Lundvig, som kan præsentere firmaets bedste resultat i flere år.

Bruttofortjenesten gik godt og vel halvanden mio. kr. frem til 26,6 mio. kr., mens resultatet før skat blev øget med 1,3 mio. kr. til 8,2 mio. kr. Begge nøgletal er de bedste de seneste fem år.

- Vi har planer om at sætte os kraftigere på markedet og udelukker ikke opkøb,« lyder det lidt kryptiske svar på nye initiativer. Men det er kendt, at flere konkurrenter har røde tal på bundlinjen, og et par stykker er gået konkurs.

- Vi kan mærke finanskrisen hos vore kunder, som udsætter større projekter. Men samtidig ønsker mange virksomheder at gennemføre mindre rationaliseringer i en samleproces eller i distributionsleddet for at spare en medarbejder eller to. Vi oplever en øget interesse for effektiviseringer til 0,5-2,0 mio. kr. Dem er der mange af, fortæller Niels-Erik Lundvig.

Virksomheden har en eksportandel på 70-75 procent og sælger via strategiske partnere i Europa, USA og Canada. For år tilbage var træindustrien den helt store aftager, men i 2001 blev strategien ændret for at komme ind i varmen hos flere brancher, og det har givet pote på mange eksportmarkeder.

Lokal konkurrence

Den svenske krones faldende værdi kan mærkes i form af hårdere konkurrence fra lokale virksomheder. Salget i USA går stabilt, hvilket er lidt imponerende. Kunderne er producenter af møbler og køkkenelementer, bogtrykkerier og bogbinderier. I Canada er møbelindustrien presset, mens markedet i Benelux-landene og England tegner godt, fortæller Niels-Erik Lundvig. Service har også topprioritet.

- Kunderne får tilbudt 24 timers service. Det skal vore partnere kunne levere, fastslår Niels-Erik Lundvig.

Deres medarbejdere deltager i seminarer hos Q-Transportmateriel, og derudover rejser firmaets egne teknikere rundt for at sikre, at partnerne yder den rigtige service til kunderne.

- Vi er der, når kunder har brug for os, pointerer Niels-Erik Lundvig.

Seneste nyt

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen