Berlingske Business

Fond støtter energiakademi

Der skal endnu mere gang i energiforskningen på Samsø og på øen håber man, at etableringen af Samsø Energiakademi vil betyde en forstærkning af positionen som et centralt forskningsmiljø for udvikling af nye energiteknologier.

Ønsket om at udbrede miljøvenlige energiformer vil også komme til udtryk i akademi-bygningens arkitektur.

Fonden Realdania støtter opførelsen akademiet med to mio. kr. ud fra et ønske om at sikre en optimering af de arkitektoniske og bæredygtige principper i byggeriet. Der mangler dog stadig at blive indsamlet omkring tre mio. kr. for at nå op de ca. 12 mio. kr., det koster at få akademiet realiseret.

Samsø Energiakademi vil komme til at ligge på øens østside ved byen Ballen og bliver på omkring 625 kvm. Bygningerne skal benyttes til afholdelse af konferencer, seminarer og udstillinger for de mange besøgende, og dermed vil indsatsen for udvikling af nye energiformer blive styrket. Den viden, som bliver opsamlet i akademiet, vil komme øvrige områder i Danmark til gode ved, at konsulenter kan rykke ud som ''fødselshjælpere'' til lokalområder, der ønsker at etablere vedvarende energi-løsninger.

Udstillingsvindue

Arkitektfirmaet Arkitema har tegnet skitseforslaget til Akademiet. Bygningerne vil blive indpasset i forhold til områdets bygningstyper og er tænkt som et udstillingsvindue for dansk arkitektur med fokus på energirigtige og miljømæssigt bæredygtige byggeprincipper.

Blandt andet vil bygningerne ved hjælp af højisolering og brug af solvarme få et meget lavt varmeforbrug, og der vil blive anvendt naturlige genanvendelige byggematerialer, der kræver minimal vedligeholdelse.

- Der er lagt op til et projekt af høj arkitektonisk kvalitet, og i kraft af placeringen og den internationale kontaktflade kan det blive et værdifuldt tiltag i udviklingen af vedvarende energi ¿ og herunder også energibesparende byggeprincipper. Derudover er det også et projekt, der kan være med til at sikre Samsøs udvikling til et bæredygtigt lokalsamfund, som kan tjene til eksempel for andre ø- og lokalsamfund, siger direktør Hans Peter Svendler, Realdania.

Samarbejdspartnerne bag projektet er ud over Samsø Energiselskab også Samsø Energi- og Miljøkontor, Samsø Kommune, Samsø Udviklingskontor, Århus Amt og arkitektfirmaet Arkitema.

Hvert år får Samsø besøg af op mod 1.000 danske og internationale forskere og medarbejdere fra energiorganisationer, som ønsker at diskutere energispørgsmål og få et indblik i de erfaringer, øen har gjort sig med vedvarende energi. Efter Samsø i 1997 af Energistyrelsen blev udvalgt som "Danmarks Vedvarende Energi Ø", er 100 pct. af øens elforsyning og 70 pct. af varmeforsyningen blevet omlagt til vedvarende energi. krone

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen