Berlingske Business

Fjedre-virksomhed går hårdt år i møde

Hagens Fjedre A/S i Støvring har forberedt sig på et svært år, men forventer at komme styrket ud af 2009.

Den nordjyske specialist i udvikling og produktion af fjedre til en lang række brancher, Hagens Fjedre, nåede sine egne målsætninger for det seneste regnskabsår med en pæn omsætningsstigning.

Imidlertid var der tale om et ujævnt år med en fornuftig vækst i begyndelsen af året og dernæst afmatning efter sommerferien, og bundlinjen hang fast på godt syv mio. kr. før skat primært på grund af stigende råvarepriser.

Med ganske få undtagelser har det været samtlige brancher, Hagens Fjedre henvender sig til, som mærkede tilbagegang i efteråret, og adm. direktør Henrik Hagens forventer, at 2009 bliver et svært år, hvor der skal kæmpes mere. Alligevel er der langt til sortsyn i Støvring.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at vi også er blevet ramt af krisen i det første kvartal af det nye regnskabsår. Men vi vil forsøge at kompensere for afmatningen ved at opdyrke nye eksportmarkeder. Det er bare noget, der tager tid, men jeg regner bestemt med, vi vil komme styrket ud af 2009. Vi har en god platform med et konkurrencedygtigt produktionsapparat, en god arbejdsstyrke og gode produkter, siger Henrik Hagens.

Lean i produktionen

Han vurderer, at 2009 bliver et år, der starter lidt stille, men hvor fabrikken i løbet af året kommer helt op i gear igen.

På de indre linjer har Hagens Fjedre gennem flere år arbejdet med produktionsoptimering og indførelse af lean-elementer i produktionen, og det arbejde fortsætter i år.

- Det er et arbejde, man aldrig bliver færdig med. Vi har fuld fokus på omkostningsstyringen og arbejder løbende med at forbedre vore procestider, siger direktøren.

Trods de omfattende investeringer i produktionsteknologi havde virksomheden i sit seneste årsregnskab gennemsnitligt 20 medarbejdere mere end året før.

Hagens Fjedre, der foruden hovedsædet i Støvring har en produktionsafdeling i Brovst, leverer fjedre til så forskellige brancher som maskinindustrien, landbrugsmaskineindustrien, elektronikindustrien og bygge- og anlægsbranchen, men flere nye er kommet til i de senere år.

Det gælder blandt andet den medico-tekniske industri, hvor det er lykkedes virksomheden at få flere nye kunder. Også til vindmølleindustrien leveres der fjedre, og de to sidstnævnte brancher er blandt de få, der endnu ikke har mærket noget til krisen.

Hagens Fjedre er en familieejet virksomhed, hvor Henrik Hagens er tredje generation i direktørstolen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen