Berlingske Business

El-virksomhed køber sig ind på Esbjerg Havn

Ejeren af Sydvestjyllands største el-installationsvirksomhed vil have del i øget vækst på Esbjerg Havn.

Elinstallationsvirksomheden Olesen & Jensen A/S får et vigtigt ben inden for på Esbjerg Havn ved at overtage halvdelen af aktierne i Nordsø Elektronik a/s, der med 16 medarbejdere betjener danske og internationale rederier, off-shoresektoren og industrien med levering og service af elektronisk udstyr.

- Vi tror på, at der vil ske mere på Esbjerg Havn i fremtiden, og derfor er det vigtigt at være synlig. På det elektromekaniske område er der ikke mange andre end vore to virksomheder i byen, og nu får vi samlet ekspertisen. Nordsø Elektronik får adgang til vores 1.400 kvadrat- meter store elektromekaniske værksted med teststande til afprøvning af motorer, generatorer og pumper, og vi får tilført deres store knowhow, siger adm. direktør Claus Boel, Olesen & Jensen.

Det bliver i familien

Sammen med hustruen Marlene købte han i august 2005 Olesen & Jensen af sin svigerfar, Carsten Jensen, der også i dette tilfælde er i sælgerens rolle.

Han købte i 1988 det daværende Mads Olesen, hvis historie på havnen går tilbage til 1919. Med op- og nedture undervejs har Nordsø Elektronik på succesfuld vis formået at omstille sig fra især at være servicevirksomhed for fiskeriet til at betjene en bredere kundekreds.

Salget er første fase i et glidende generationsskifte, hvor der lægges stor vægt på kontinuitet for kunder og medarbejdere. Lars Bakken Jepsen fortsætter således som direktør, og Carsten Jensen vil fortsat have sin daglige gang i virksomheden. Han ejer desuden Ocean Team Scandinavia A/S med afdelinger i Esbjerg og Qatar, som leverer smøreolie- og procesrensningsanlæg.

Voksende overskud

Nordsø Elektronik med en omsætning på 16 mio. kr. har i de senere år leveret stigende overskud og matcher dermed Olesen & Jensen, der med omkring 100 medarbejdere er landsdelens største inden for elinstallation. I det regnskabsår, der sluttede 30. september 2008, øgede Olesen & Jensen overskuddet før skat fra 1,7 til 4,7 mio. kr. Omsætningen blev øget med 10 mio. kr. til cirka 92 mio. kr.

- Det er da klart, det giver mod på at kaste os ud i dette opkøb, at vi nu har styr på vores basisforretning, siger Claus Boel, der forventer, at det nye ejerskab vil smitte positivt af på omsætningen i begge selskaber.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen