Berlingske Business

Columbus på nye jagtmarker

Columbus IT Partner lukkede onsdag kontoret i Tyskland, men selskabet har langt fra skrinlagt planerne om yderligere ekspansion på nye markeder.

- Jeg skal i juleferien en tur til Australien og Kina for at se på nogle nye muligheder. Microsoft er meget interesseret i Kina og vi er blevet opfordret til at kigge nærmere på mulighederne her, siger Ib Kunøe, der tidligere på måneden købte den bestemmende indflydelse i ERP-forhandlere Columbus IT Partner.

Columbus IT Partner er i dag tilstede i 25 lande, hvor virksomheden opererer som IT-konsulent for integrerede virksomhedsløsninger fra Microsoft Business Solutions.

Ny bestyrelse

Onsdag afholdte selskabet ekstraordinær generalforsamling i forlængelse af Ib Kunøes overtagelse af den bestemmende indflydelse gennem familievirksomheden Consolidated Holdings. På generalforsamlingen indtrådte den nye ejer som bestyrelsesformand. I bestyrelsen fortsætter stifter Michael Gaardbo, og den hidtidige formand Niels Heering, mens Top Nordic-direktør Claus Hougesen er nyvalgt.

Ib Kunøe har tilført Columbus 34 mio. kr. ved et ansvarligt lån, og senere i det nye år bliver selskabet tilført yderligere 76 mio. kr. ved en aktie emission.

- Derved er der skabt økonomisk ro i selskabet, og den kommende tid skal den nye bestyrelse og ledelsen derfor fokusere på på strategien samt udbygning af datterselskaber, siger Ib Kunøe.

Han mener, at selskabets største potentiale ligger udenfor landets grænser.

Umiddelbart kunne lukningen af datterselskabet i Tyskland opfattes som et skridt i den forkerte retning, men det afviser den nye ejer:

- Selskabet i Tyskland er konkurs. Jeg har måske spillet hårdere med musklerne end den tidligere bestyrelse i dette spørgsmål. Men jeg mener ikke, at vi skal bruge nye penge til at dække gamle huller, siger han.

Han fortæller, datterselskabet i Tyskland i en årrække har leveret utilfredsstillende resultater. Og han vurderer, at risikoen forbundet med selskabet ikke kan retfærdiggøre en fortsat omstrukturering og tilførsel af ny kapital.

De eksisterende tyske kunder vil i fremtiden blive betjent af datterselskaber i de øvrige lande.

Nye regioner

Med lukningen af det tyske datterselskab nedjusterer Columbus IT Partner forventningerne til omsætningen med 11 mio. kr. mellem 615 mio. kr. og 625 mio. kr. Forventningerne til resultatet før skat fastholdes i niveauet 20 til 30 mio. kr.

Som noget nyt vil Columbus IT Partner blive organiseret i fire regioner: Nord- Mellem og Sydamerika, Vesteuropa inklusiv Baltikum, Østeuropa samt Fjernøsten.

Carsten Dilling fortsætter som adm. direktør i Columbus IT Partner, mens Michael Gaardboe er tiltænkt en mere aktiv rolle i fremtiden som chef for afdelingen i Nord- Mellem og Sydamerika.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen