Berlingske Business

Byggevirksomhed ekspanderer midt i krisen

Engsø-gruppen i Herlev fordobler overskuddet. Medejerskab er en vigtig motivationsfaktor i virksomheden, der har planer om at ekspandere.

Der er absolut undtagelser fra reglen om, at det for tiden går skidt i byggebranchen. En af dem udgøres af Engsø-gruppen, der omfatter flere byggeselskaber med entreprenørvirksomhed Jønsson i Herlev som det største.

Engsø-gruppen der er opkaldt efter adm. direktør Per Engsø Larsen, ejes af medarbejderne og Engsø selv. Desuden er det LD-ejede Industri-udvikling inde i virksomheden med en tredjedel af aktiekapitalen.

Engsø-gruppens omsætning er i det regnskabsår, der sluttede 30. september, opgjort til 515 mio. kr. – en fremgang på næsten 87 mio. kr. Resultatet før skat udgør 24 mio. kr. mod 15 året før. I hoved-selskabet Jønsson A/S lå omsætningen på 340 mio. kr. Overskuddet før skat blev på 17 mio. kr.

Fornuftige udsigter

Adm. direktør Per Engsø Larsen venter også, at 2009 udvikler sig fornuftigt.

- Vi har gearet organisationen lidt ned, da vi her i 2. halvår så, hvad der er på vej. Men vi har stadig en pæn ordrebog . Vore kunder er i høj grad pensionkasser og offentlige virksomheder, så vi venter ikke, at vi bliver så hårdt ramt af konjunkturudviklingen, siger direktør Per Engsø Larsen

Han peger samtidig på det forhold, at medarbejderne i Engsø-gruppen er medejere af virksomheden. Til sammen ejer de godt 40 procent.

- Medejerskabet er med til at motivere vore folk og få virksomheden hurtigt sporet ind på det, vi skal gøre for at komme godt igennem det næste års tid, tilføjer han.

Engsø-gruppen har bl.a. overtaget Skanskas sjællandske entreprenørdivison. Det er planen at ekspandere inden for byggebranchen via opkøb og tilknytning af nye dygtige byggeledere. Begge dele er der gode muligheder for nu, hvor sektoren er i krise.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen