Berlingske Business

Biomotor på jagt efter nye investorer

Iværksætterfirmaet Stirling leder efter nye investorer til at udvide produktionskapaciteten.

Iværksætterfirmaet Stirling, der har udviklet en biomotor, leder efter en til to nye eksterne investorer, som er villige til at investere et to-cifret millionbeløb til opbygning af et nyt produktionsapparat.

Det oplyser administrerende direktør Lars Jagd, Stirling, der fortæller, at virksomheden slet ikke oplever de negative konsekvenser af finanskrisen i virksomhedens ordrebog.

- Det går rigtig godt for Stirling. Vi er meget fortrøstningsfulde med hensyn til at kunne hente yderligere kapital til virksomheden. Vores produkt bliver godt modtaget i Tyskland og Italien, og vi forventer at levere 15 installationer i 2009. For at kunne udvide vores produktion, der kan tilgodese mere volumen fremover, har vi brug for yderligere midler, siger Lars Jagd.

Investorer

Det danske iværksætterfirma Stirling har udviklet en motor, som bruger træflis eller andet bioaffald til at producere varme og el.

Motoren er opfundet af professor Henrik Carlsen, DTU.

Det er EGJ-udvikling, Seed Capital, Vækstfonden og Energinet, der oprindeligt har skudt pengene ind i udviklingen af den danske biomassemotor Stirling.

Lars Jagd skønner, at der indtil i dag er brugt op til 70 mio. kr.

Virksomheden brænder fortsat penge af på driften, og da biomotoren skal markedsføres i udlandet og produktionen skal udvides, ønsker Stirling yderligere kapital og investorer.

Virksomheden har i øjeblikket 20 ansatte, og ved udgangen af 2009 forventer de at være det dobbelte. Inden for få år vurderer Lars Jagd, at Stirling beskæftiger mellem 400 og 500 ansatte.

- Virksomhedens produktionskapacitet skal bygges op i løbet af de kommende år. Vi forventer at gå i nul til næste år og begynde at give overskud i 2011. Lige nu har vi fået to strategiske kontrakter i Tyskland, som er en blåstempling af vores teknologi. Begge ordrer er vi i fuld gang med at installere, og det kan åbne helt nye markedsmuligheder for os på det tyske marked, siger Lars Jagd.

Flot forspring

Han vurderer, at selskabet har mellem fire og fem års forspring i forhold til eventuelle internationale konkurrenter.

Biomotoren kan ved afbrænding af biologisk materiale fremstille el, som kunden selv bruger eller sælger videre til elværket. Dermed fungerer den som et lille kraftværk.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen