Berlingske Business

Betonelementfabrik investerer 57 millioner

Betonelementfabrik investerer 57 millioner - 1

A/S Boligbeton i Løsning investerer nu for at øge konkurrenceevnen. Det er god forretningsskik at investere i nedgangstider, lyder det fra direktøren.

Trods nedgang i byggeriet og finanskrise fremrykker betonelementfabrikken A/S Boligbeton i Løsning nu investeringer til samlet 57 mio. kr.

- Det er i bund og grund god forretningsskik at investere i nedgangstider. Når vi er færdig med de kommende investeringer, står vi med Europas mest moderne betonelementfabrik, pointerer administrerende direktør Carsten Varneskov.

- Det handler om at blive mere konkurrencedygtig, for i nedgangstider er der hårdere kamp om at få ordrerne. Den udfordring har bestyrelsen valgt at tackle ved at fremrykke ledelsens udviklingsplaner, der gør os væsentligt mere konkurrencedygtig, fortæller Carsten Varneskov.

A/S Boligbeton investerer 50 mio. kr. i en udvidelse af produktionen af betonelementdæk til etageadskillelse. Det eksisterende produktionsanlæg erstattes af et større og mere effektivt anlæg, der står klar til september. Det nye anlæg kan producere 2.300 kvadratmeter om dagen mod 1.440 kvadratmeter i øjeblikket - en forøgelse på 60 procent. Betonelementdæk er et af virksomhedens hovedprodukter og beskæftiger omkring 20 af virksomhedens 155 medarbejdere.

Topmoderne

Derudover investerer virksomheden seks-syv mio. kr. i udstyr og maskiner i en ny måde at producere facadeelementer med forskellige overflader på. Inspirationen til det kommer fra en italiensk leverandør, fortæller Carsten Varneskov, som har været administrerende direktør for virksomheden siden 1. juni 2006.

I 2007 investerede A/S Boligbeton 60 mio. kr. i en 5.500 kvadratmeter stor hal og et topmoderne produktionsapparat til fremstilling af vægelementer.

- Vi har Europas mest moderne fabrik til fremstilling af betonvægge, siger Carsten Varneskov. Under hans ledelse løber investeringerne op i mindst 117 mio. kr. siden 2007.

Han fremhæver, at virksomheden er både arbejdsmiljøcertificeret og miljøcertificeret.

- Vi prioriterer miljømæssige forhold højt. Hedensted Kommune har for kort tid siden miljøgodkendt os for de kommende otte år, fortæller Carsten Varneskov.

Virksomheden havde i 2007 en omsætning på 236 mio. kr. og et resultat før skat på 17 mio. kr. mod 25 mio. kr. året før. Overskuddet var påvirket af årets store investeringer med omkostninger til indkøring og større afskrivninger. Desuden var det dengang svært at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen