Berlingske Business

Banen er kridtet op for trafikdebat

Med Trafikredegørelsen 2004 leverer trafikminister Flemming Hansen en række kloge indspark til, hvordan vi tumler nogle af de største udfordringer for mobilitet, der skaber vækst. Det gælder bl.a. hvordan der kan sættes ind over for trængsel som årligt koster milliarder.

DI noterer med tilfredshed, at redegørelsen gør op med det traditionelle dogmatiske syn om, at trafik kun er noget negativt. I stedet tager ministeren udgangspunkt i, at mobilitet er et gode for samfundet, virksomhederne og den enkelte borger. Den er derfor en hjørnesten for vores velstand, som vi skal værne om. Men også et gode, som vi løbende skal gøre bedre, for eksempel på miljøfronten og trafiksikkerheden.

DI glæder sig her over de store fremskridt på eksempelvis miljøområdet som teknologiske fremskridt giver. EU''s aftale med bilfabrikkerne om udvikling af renere motorer er et godt eksempel.

Redegørelsen indeholder mange tal og grafer som belyser transportområdet. Det er et fint bidrag til at kvalificere den fremtidige debat. Men for DI er det samtidig tal, der dokumenterer, at der er god samfundsøkonomisk musik i at øge investeringerne i trafikal infrastruktur. Også langt mere end, hvad der er truffet beslutning om i trafikforliget fra sidste år, som var et godt skridt i den rigtige retning, men ikke nok.

Den nye redegørelse vil forhåbentlig bundfælde sig bredt i det politiske landskab og bidrage til, at der i de kommende år kan komme gang i de mange nødvendige ny- og udbygningsprojekter. Dels dem som redegørelsen omtaler, dels de mange uomtalte - men nødvendige - på Fyn og i Jylland. Vi har behov for disse investeringer, hvis vi skal fastholde vækst og beskæftigelsen i Danmark. DI bidrager gerne til at sprede det vigtige budskab.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen