Berlingske Business
17:53Tak for i dag

Anderledes plads - ikke mere plads

Det er huset, hvor en hel del af de 186 medarbejdere blot skal rejse sig og gå få skridt væk fra deres plads for

at kunne se en hel del af de andre medarbejdere sidde ved deres plads. Hvor ingen, heller ikke den adm. direktør, har eget

kontor, og hvor de ansatte nyder at have besøg af forretningsforbindelser, fordi gæsterne bliver imponerede over huset

og dets indretning.



Huset rummer Canon Danmark A/S, leverandør af dokumenthåndteringsløsninger, som flyttede

ind i det for en måned siden. Det ligger i Søborg, tæt på Hillerød-motorvejen og med et kvarters bilkørsel

til Københavns centrum.



Usædvanligt nok var årsagen til firmaets flytning ikke at få mere plads, men

at indrette sig anderledes. Så anderledes, at det gamle domicil i Herlev ikke havde den ringeste chance for at leve op til ønskerne.



-

Herlev-huset bestod primært af enkeltmands-kontorer, og det var ikke særlig populært blandt medarbejderne. I vores

løbende analyser af medarbejdertilfredsheden fik vi bank for de fysiske rammer, fortæller Else-Marie Westh, kommunikationschef

i Canon og en af deltagerne i arbejdet med flytningen og indretningen.



- Enkeltmands-kontorer duede ikke længere til os,

fastslår hun. De isolerede de enkelte afdelinger og medarbejdere for meget fra de andre, og de resulterer i for meget tung intern

kommunikation i form af emails, telefonsamtaler og formelle og aftalte møder. Løsningen var et kontorlandskab, hvor

afdelinger med tæt tilknytning til hinanden er placeret ved siden af hinanden, og hvor der heller ikke er ret langt at gå for

at opsøge dem, der sidder længst væk. Det betyder, at folk i langt højere grad snakker sammen ansigt til

ansigt, f.eks. at de holder spontane møder, fordi de hurtigt kan finde sammen. Desuden arbejder vi meget projekt-orienteret,

så der rokeres en del rundt med medarbejderne. I Herlev medførte det hyppige ombygninger med nedrivning og opbygning

af skillevægge. Her i vores nye hus betyder det blot, at medarbejderen sætter sig hen ved et andet skrivebord.











Et

atrium

Det er blevet til et kontorlandskab i både bredde og højde. Huset er opbygget som et atrium, hvor det meste af

stueplanet er én stor hal med receptionsskranke, produkt-præsentationer og kantine, med mødelokaler langs en væg

og med tilsluttet undervisningslokale og auditorium.



Over stue-hal''en hæver sig tre etager i form af brede balkoner. Der

er adgang til dem via trappe-tårne i bygningens hjørner, og de er indbyrdes forbundne med trappe-broer.





balkonerne har medarbejderne deres pladser med hæve-sænke borde, og ude ved etagernes kant er der udsigt til de andre

etager. På hver etage er der desuden bl.a. "øer" med printere, en bar med kaffeautomat plus mødelokaler.

De sidstnævnte er til uformel anvendelse i den forstand, at de ikke kan bookes, men bare bruges her og nu af folk, der har behov

for at snakke sammen - eller af en medarbejder, der har brug for lidt ensomhed til ekstra koncentration.











Spilleregler for

huset

En af de arbejdsgrupper, der blev etableret forud for flytningen, havde til opgave at lave fælles spilleregler for huset,

dvs. et sær regler for at opføre sig med hensyntagen og respekt over for sine kolleger. De foreskriver bl.a., at man

følger gangvejene og ikke skyder genvej ind mellem arbejdsbordene og går bag om ryggen på folk. Desuden taler man

ikke højere end nødvendigt, hverken i telefon eller med hinanden.



- Det er faktisk blevet et meget stille hus,

konstaterer Else-Marie Westh. Medarbejderne går meget op i at holde så lavt et lydniveau som muligt, f.eks. har alle indstillet

deres telefon, så den ringer med den laveste ringetone. Men alligevel kan vi mærke, at der er liv i firmaet. Hvis der pludselig

lyder høje stemmer, f.eks. jubel over en god ordre, så kan vi alle høre det og tage del i glæden, siger

Else-Marie Westh.



Den praktiske side af flytningen forløb glat. Canons telefonsystem og IT-systemer blev frakoblet i Herlev

torsdag aften og flyttet til Søborg, hvor begge systemer fungerede om lørdagen. Medarbejderne var inviteret til at komme

om søndagen og pakke deres ting ud. Det var ganske frivilligt, men så at sige alle kom, så alt var parat til husets

første arbejdsdag om mandagen.



- Langt de fleste er glade over det nye hus. Vi er blevet positivt overraskede over, hvor

mange af skeptikerne, der er blevet omvendt. Det er mit indtryk, at det har givet større åbenhed og interaktion mellem afdelingerne,

siger hun.

Nogle minusser

Her en måned efter indflytningen resterer dog stadig nogle ting. Der skal kunst op på

væggene, nogle af møblerne skal skiftes ud, og parkeringskælderen skal ryddes for flyttekasser, så den kan

tjene sit formål og mindske presset på parkeringsarealerne omkring bygningen.



Desuden skal nogle minusser ved bygningen

fjernes. Solafskærmingen for de store vinduer består af udvendige, lysdæmpende "rullegardiner", der automatisk

ruller ned ved kraftigt lys, men stærk blæst får dem til at blafre og slippe solskin indenfor. Derfor skal der også

opsættes solafskærmning invendigt. Vinduerne mod nord er ikke afskærmede, men det bliver de, fordi lyst vejr gør

det vanskeligt for medarbejderne ved de nord-vendte vinduer at kunne se på pc-skærmen. Endelig betyder en væg akustiske

problemer for den afdeling, der sidder ved den. Det er uheldigvis call-centret, hvis medarbejdere taler i telefon dagen lang.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension</p>
Sponseret

Aktiemarkederne ligger historisk set forholdsvis højt. Det afspejler, at det går rigtig godt i den underliggende økonomi, forklarer investeringsdirektør.Arbejdsløsheden er rekordlav i både Japan og US...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen