Berlingske Business

Vestas i storform efter rekordhøj ordreindgang

Vestas begynder året i plus for første gang i fem år Vestas:
Den nervøsitet flere markedsdeltagere på aktiemarkedet har haft forbundet med USA’s tiltrædende præsident, Donald Trump, og amerikansk energipolitik bliver reduceret efter Vestas' ordreboom. (Foto: Morten Stricker) Foto:

Vestas har vundet ordrer i en lind strøm i december særligt fra det amerikanske marked med et stort omfang af komponentordrer. Og det giver anledning til at kigge mere positivt på estimaterne for vindmølleproducenten.

Det vurderer Klaus Kehl, som er aktieanalytiker hos Nykredit Markets, der også peger på, at den nervøsitet flere markedsdeltagere på aktiemarkedet har haft forbundet med USA’s tiltrædende præsident, Donald Trump, og amerikansk energipolitik bliver reduceret efter Vestas' ordreboom.

- Samlet set må man sige, at den ordreindgang, Vestas har leveret i fjerde kvartal, er utrolig flot. Jeg havde ventet 9000 MW for hele 2017, og afhængig af hvordan de ikke-annoncerede ordrer falder ud, så tror jeg, at det lander på 9900 MW.

Organiske solceller 2


- Der er også mulighed for, at det kan gå over 10.000 MW, men det kommer til at ligge deromkring. Det er små 10 pct. bedre, end jeg havde regnet med, og det er også bedre end det, konsensus havde regnet med, der lå på omkring 8900 MW.

- Jeg kunne forestille mig, at nogle af de lidt mere negative kommer til at kigge mere positivt på deres estimater for 2017, end tilfældet har været tidligere, uddyber han over for Ritzau Finans.
Aktieanalytiker Janne Vincent Kjær hos Jyske Bank mener, at tilgangen af ordrer fra USA giver mulighed for, at Vestas vil opjustere forventningerne til de frie pengestrømme for 2016. Desuden løfter Jyske Bank sine forventninger til 2018.

- Med en stærk afslutning på året har Vestas overgået både vores og markedets forventninger til ordreindgangen i 2016. Vi forventer nu, at Vestas ender på en rekordhøj ordreindgang på 10.067 MW, skriver hun i en kommentar og tilføjer, at det er 1 GW over Jyske Banks tidligere estimat.

- Vi ændrer ikke på vores forventninger til omsætningen i 2017, men opjusterer vores forventninger til 2018 med 4,6 pct. Vi ser desuden en god mulighed for, at Vestas må opjustere sine forventninger til det frie cash flow i 2016, idet betalingen for de PTC-kvalificerede komponenter skal finde sted inden årets udgang, konstaterer hun.

Billede


STÆRK ORDREINDGANG REDUCERER RISIKO FOR 2017
Klaus Kehl mener, at den rekordhøje ordreindgang reducerer noget af den risiko, der stadig er indregnet i aktiekursen på grund af nervøsiteten omkring Donald Trump og amerikansk energipolitik.

- Mange af de ordrer, der kom her i fjerde kvartal er netop til USA. Så noget af den risiko, som jeg tror er indregnet i aktiekursen, kan blive taget ud i de kommende måneder, og jeg tror nogle vil blive mindre nervøse omkring 2017, efter at de har set den her ordreindgang, lyder det.

Også den svenske storbank SEB hæfter sig ved, at den seneste periodes strøm af ordrer giver positive udsigter i 2017 for den danske vindmølleproducent på trods af Donald Trump i Det Hvide Hus.

- Virkeligheden på jorden er bedre end frygtet på aktiemarkedet, skriver aktieanalytiker Fasial Kalim Ahmad i en analyse ifølge Bloomberg News.

reagan trump


Jyske Bank ser også positivt på 2017 og påpeger, at de hidtil annoncerede komponentordrer på 1493 MW sikrer god sigtbarhed for leveringerne i perioden fa 2017-2220.

- Hvis man tilføjer 2,5 GW i ikke-annoncerede ordrer har Vestas sikret sig ordrer på omkring 7,9 GW til levering i 2017, svarende til 87 pct. af vores 2017-estimat. Dette burde gøre Vestas i stand til at guide for en omsætning på over 8 mia. euro, forklarer Janne Vincent Kjær og tilføjer:

- Vi anslår, at rundt regnet 14 GW i fremtidig vindmøllekapacitet allerede er sikret gennem annoncerede komponentordrer. Med 1,4 GW i normale, faste og ubetingede ordrer på toppen heraf er en meget stor del af installationerne på det amerikanske marked i perioden 2017-2020 allerede sikret, hvilket giver begrænset risiko i forhold til vores estimat på 16,8 GW.

Efter annoncering af hele ni ordrer fredag rundede Vestas en samlet annonceret ordreindgang for 2016 på 9267 MW. Omfanget af ikke annoncerede ordrer for kvartalet offentliggøres først i februar i forbindelse med årsregnskabet for 2016.

Billede

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen