Berlingske Business

Vestas: Franske vindpriser højere af mange årsager

Fremtidens vindmøller skal have batterier
Den første vindauktion i Frankrig tidligere på ugen viste noget lavere priser, end hvad der tidligere er blevet tildelt gennem de såkaldte feed-in-tariffer, men de var noget højere end auktionspriserne i Tyskland.  Foto:

Den første vindauktion i Frankrig tidligere på ugen viste noget lavere priser, end hvad der tidligere er blevet tildelt gennem de såkaldte feed-in-tariffer, men de var noget højere end auktionspriserne i Tyskland.

Chefen for den europæiske vindmølleforening, Wind Europe, Giles Dickson, glæder sig over priserne, og opremser en stribe årsager til, at de fortsat er noget højere i Frankrig end i andre steder i Europa.

»Det er godt at se omkostningerne falde. Men de forbliver højere i Frankrig end andre steder i Europa af en række årsager,« siger Giles Dickson i en meddelelse fra vindmølleforeningen.

For det første peger han på, at det i gennemsnit tager syv til ni år at opføre et projekt i Frankrig, og når man først har ansøgt om tilladelse i starten af processen er det næsten umuligt at opdatere det med den nyeste teknologi senere.

Vind

IKKE STATE OF THE ART

»Så franske udviklere installerer ikke 'state of the art'-møller. Samtidig er spidshøjden på møllerne ofte begrænset til 150 meter eller mindre i tilfælde af radar- og luftfartsbegrænsninger, hvilket underminerer udbredelsen af den nyeste teknologi,« uddyber Giles Dickson.

Han fortæller desuden, at projekter også trækker ud ved domstolene, som 70 pct. af autoriserede projekter i øjeblikket kommer igennem.

»Regeringen har nu foreslået reformer, der vil reducere den gennemsnitlige tid, det tager for vindprojekter at blive gennemført og forbundet til nettet. Det er rigtigt godt, lyder det fra vindmølleforeningens chef.«

Han nævner endvidere, at den franske regering foreslår delvis udfasning af »Contract for Differences«-tariffer for små projekter og alene vil tilbyde dem til meget små projekter. Her opfordrer han politikerne til at træde varsomt.

»Det er yderst vigtigt, at de gør det på den rigtige måde. Tilbagevirkende ændringer undergraver investorernes tillid. De har brug for beskyttelse af eksisterende investeringer, stabilitet og synlighed om støtteordninger,« siger han.

578904157.jpg

PRIS PÅ 65,40 EURO PER MEGAWATT-TIME

Under den første franske auktion af landbaseret vindenergi blev 22 vindprojekter med en samlet kapacitet på 508 megawatt afregnet til en gennemsnitspris på 65,40 euro per megawatt-time. Det er lavere end den nuværende tarif for mindre projekter på 72 euro per megawatt-time og de 82 euro, der tidligere blev tildelt gennem »feed-in-tariffer«.

Under den seneste auktion af vindprojekter i Tyskland i februar blev gennemsnitsprisen på 46 euro per megawatt-time mod 38,2 euro ved den forrige auktion. Stigningen skal ses i lyset af, at der ved den seneste auktion skete nogle opstramninger over for buddeltagerne, men blandt aktionærerne i børsnoterede vindmølleproducer som Vestas og Siemens Gamesa blev nyheden vel modtaget, efter at der i de seneste måneder har været stor bekymring om prispresset i industrien.

AR

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen