Berlingske Business

PFA og PensionDanmark støtter Claus Hjorts åbenhed

TMP
Adm. direktør i PensionDanmark, Torben Møger Pedersen, som bød på aktierne i DONG Energy, er klar til at lade Finansudvalget få indsigt i pensionskassens bud. Foto:

Hverken PFA eller PensionDanmark har noget imod, at finansminister Claus Hjort Frederiksen deler oplyser om DONG-handlen med Finansudvalget. PFA mener dog, at en åbning for den generelle offentlighed vil være uhensigtsmæssig.

Der bliver ikke protester fra hverken PFA eller PensionDanmark, når finansminister Claus Hjort Frederiksen fremlægger alle buddene på DONG Energy for Finansudvalget.

Sådan lyder meldingen fra pensionskassen, efter at Finansministeriet har varslet yderligere åbenhed om det ellers lukkede aktiesalg i DONG.

»Finansministeren er naturligvis velkommen til at fremlægge PensionDanmarks bud på aktierne i DONG Energy for Finansudvalget,« siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Sådan lyder meldingen også fra PFA, der dog advarer imod en mere generel offentliggørelse af buddene bag DONG-handlen:

»Som vi tidligere har sagt, mener vi principielt, det er uhensigtsmæssigt at åbne et fortroligt forhandlingsforløb og en fortrolig aftale op for offentligheden. Men vi har ingen problemer med, at Dong-salget fremlægges i Folketingets Finansudvalg,« siger koncernfinansdirektør i PFA, Anders Damgaard.

Boston

Det var en trio bestående af Goldman Sachs, ATP og netop PFA, hvis bud i sidste ende blev accepteret, da DONG søgte nye kapital. Sidenhen har der været talrige spekulationer om, hvorvidt dette bud på energikoncernen var det bedste.

PensionDanmark er indtil videre det eneste selskab uden for ovenstående trekløver, der offentligt er blevet bekræftet som byder på DONG. Dermed bliver pensionskassen bud formentligt fremlagt for Finansudvalget, som Claus Hjort Frederiksen har varslet.

Dokumenter, der var adresseret til bestyrelsen i PensionDanmark, har dog allerede været fremme i pressen og afsløret store dele af konstruktionen i buddet fra pensionskassen.

Hele spørgsmålet om yderligere åbenhed om salget begyndte at rulle, efter Berlingske bragte et interview med Goldman Sachs, hvor investeringsbanken udtalte, at man ikke havde noget problem med at lade Finansudvalget få større indsigt i DONG-handlen:

»Det står klart, at situationen omkring vores investering i DONG er ekstraordinær. Der har været meget politisk bekymring, ligesom flere politiske partier har udtrykt et ønske om fuld åbenhed. Det er vi klar til at imødekomme, hvis finansministeren beder om vores tilladelse til at udlevere dokumenter og yderligere information,« sagde Martin Hintze, der er direktør i Goldman Sach og bestyrelsesmedlem i DONG.

I samme artikel støttede underdirektør med ansvar for danske aktier i ATP, Claus Wiinblad, ligeledes åbenheden:

»Vi har ikke på noget tidspunkt haft indvendinger mod en orientering om forhandlingsforløbet, der forbliver fortrolig mellem finansministeren og finansudvalget. Og det har vi selvfølgelig heller ikke nu,« sagde han.

Dermed har de tre investorer bag vinderbuddet samt den eneste kendte øvrige byder givet deres velsignelse til, at tilbuddene på aktier i DONG kan fremlægges for Folketingets Finansudvalg.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen